Χρ. Ερωτοκρίτου – Περαιτέρω εισηγήσεις για το νομοσχέδιο μειωμένου ΦΠΑ στην πρώτη κατοικία
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ

Συνεχίστηκε σήμερα στην Eπιτροπή Oικονομικών η συζήτηση που αφορά το μειωμένο Φ.Π.Α. 5% στην πρώτη κατοικία. Δυστυχώς ενημερωθήκαμε από το Υπουργείο Οικονομικών ότι η συμβιβαστική πρόταση που καταθέσαμε την προηγούμενη βδομάδα δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτή από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Είναι όμως η πεποίθησή μας, όπως συνεχίσαμε να συζητούμε στην Επιτροπή Οικονομικών, ότι η διαπραγμάτευση δεν είναι μια στατική αλλά είναι μια δυναμική διαδικασία η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα, νοουμένου ότι κάποιος διαπραγματεύεται με διαφάνεια, με ειλικρίνεια, με ανοιχτά χαρτιά και πάντοτε με εκ των προτέρων συνεννόηση χωρίς εκπλήξεις στην πορεία.

Στις 8 Ιουνίου το νομοσχέδιο είτε με τη μια μορφή είτε με την άλλη, θα τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας για ψήφιση. Ο στόχος από την αρχή, ήταν και παραμένει και είμαι σχεδόν βέβαιη ότι θα επιτευχθεί, είναι αφενός μεν να ανακοπεί άμεσα η διαδικασία επί παραβάσει που έχει ξεκινήσει ήδη εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας λόγω αμαρτιών του παρελθόντος και αφετέρου να δημιουργήσουμε ένα νομοθετικό πλαίσιο το οποίο να περιλαμβάνει όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό ατόμων, συμπολιτών μας που εμπίπτουν μέσα στα οικονομικά πλαίσια της μεσαίας τάξης αλλά και τα νεαρά ζευγάρια που με τα περιορισμένα καταρχήν τους οικονομικά επιθυμούν να αποκτήσουν τη δική τους στέγη.

Με οδηγό αυτούς τους δύο στόχους και παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε την θετική ανταπόκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πάνω στην συγκεκριμένη πρόταση έχουμε συζητήσει περαιτέρω και έχουμε καθορίσει έκτακτη επιτροπή οικονομικών για την ερχόμενη Πέμπτη έτσι ώστε να αποκρυσταλλωθούν κάποιες νέες ρυθμίσεις και εισηγήσεις για να δούμε πως θα προχωρήσουμε μπροστά και με ποιο τελικό κείμενο θα οδηγηθούμε στην Ολομέλεια στις 8 Ιουνίου.

Γραφείο Τύπου

29 Μαΐου 2023

ροή ειδήσεων