Χρ. Ερωτοκρίτου: Τέρμα πια η ατιμωρησία – Να λειτουργήσει η δικαιοσύνη – Μόνο έτσι θα καθαρίσει το όνομα της Κύπρου
WEB TV, Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ

Τα ευρήματα από την έρευνα της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητικών Δημοσιογράφων εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζητήσαμε σήμερα στην Επιτροπή Νομικών. Η αξιολόγηση αυτού του θέματος πρέπει να τεθεί στο ευρύτερο πλαίσιο ενός διασυρμού που υφίσταται η χώρα μας εδώ και αρκετό καιρό.

Ο διασυρμός της ΚΔ για εμάς αποτελεί εθνική κρίση.

Η επανάκτηση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας μας αποτελεί για το Δημοκρατικό Κόμμα ύψιστη προτεραιότητα.

Και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να «καθαρίσει» το όνομα της Κύπρου είναι να τερματιστεί η ατιμωρησία, να λειτουργήσει η δικαιοσύνη χωρίς εμπόδια και χωρίς καθυστερήσεις και ο κάθε κατεργάρης να κάτσει στον πάγκο του.

Ενόσω οι νομοθεσίες που ψηφίσαμε δεν εφαρμόζονται, ενόσω οι υπαίτιοι παραμένουν ατιμώρητοι, ο διασυρμός της χώρας μας, δυστυχώς, θα συνεχίζεται με αποτέλεσμα να πλήττεται το κύρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και να χάνονται καλώς νοούμενοι και σοβαροί επενδυτές.

Η αντιμετώπιση της διαφθοράς αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την εδραίωση μιας υγιούς δημοκρατίας και μιας ισχυρής οικονομίας.

Και μόνο με την απονομή της δικαιοσύνης μπορούμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία μας ως κράτος.

Είναι σ’ αυτό το πλαίσιο που εκφραζουμε την ικανοποίηση μας για την πρωτοβουλία του Προέδρου Χριστοδουλίδη να ζητήσει και να εξασφαλίσει τη συνδρομή ειδικής ομάδας ξένων εμπειρογνωμόνων ως προς την ενίσχυση των κυπριακών αρχών στις έρευνες τους.

Είναι κρίσιμο να φθάσει το μαχαίρι στο κόκαλο και αυτό δεν αποτελεί σχήμα λόγου.

Γραφείο Τύπου

22 Νοεμβρίου 2023

ροή ειδήσεων