Χρ. Ορφανίδης – Πανεπιστημιακές Σχολές Λάρνακας
Ανακοινώσεις |

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ  κ. ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΡΦΑΝΙΔΗ 

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ολοκλήρωσε τη μελέτη του που αφορά τη δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών Τεχνολογίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης στη Λάρνακα και ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζω στον φίλο Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ κ. Παναγιώτη Ζαφείρη για την άμεση ανταπόκρισή του για την κατάθεση της μελέτης από το ΤΕΠΑΚ.

Ήταν κάτι που επισήμανα μόνος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο στις 2 Μαΐου 2023, όπου είχε συνάντηση με την Επιτροπή Ανάπτυξης Λάρνακας. Η παρέμβασή μου ήταν ότι για να προχωρήσει Υπουργική Απόφαση χρειαζόταν να προηγηθεί η μελέτη εκ μέρους του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.  

Η Λάρνακα χαιρετίζει την ολοκλήρωση της μελέτης και τώρα αναμένεται αυτή η μελέτη να τύχει επεξεργασίας από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας όπου αναμένουμε τη θετική ανταπόκριση για υλοποίηση της υπόσχεσης. Όπως έχω αναφέρει κατά τη διάρκεια της ομιλίας μου κατά τη συζήτηση των προϋπολογισμών του κράτους τον περασμένο Δεκέμβριο, η ουσιαστική απόφαση εναπόκειται στο Υπουργείο Οικονομικών όπου θα ζητηθεί μετά το Υπουργείο Παιδείας η έγκριση της δαπάνης και θεωρώ ότι όσοι ενδιαφέρονται χωρίς σκοπιμότητες και χωρίς να είναι απλά χειροκροτητές, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την επίτευξη του σκοπού αυτού και να απαιτήσουμε από τον Υπουργό Οικονομικών να είναι θετικός για την πραγματοποίηση αυτού του έργου.  

Εάν χαθεί αυτή η ευκαιρία, που προσωπικά έχω επιδείξει ενδιαφέρον εδώ και δεκαεπτά χρόνια και όχι πρόσφατα, τότε χάθηκε η πιθανότητα δημιουργίας της Σχολής στη Λάρνακα για τα επόμενα έτη. 

Γραφείο Τύπου

30 Ιανουαρίου 2024

ροή ειδήσεων