Χρ. Ορφανίδης – Συνάντηση της Επιτροπής Ανάπτυξης Λάρνακας με τον ΠτΔ, Νίκο Χριστοδουλίδη, για την ίδρυση Δημόσιας Πανεπιστημιακής Σχολής
Ανακοινώσεις |

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ κ. ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΡΦΑΝΙΔΗ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο μεταξύ του ΠτΔ κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και της Επιτροπής Ανάπτυξης Λάρνακας με αποκλειστικό θέμα στην ατζέντα την ίδρυση Δημόσιας Πανεπιστημιακής Σχολής στη Λάρνακα. Η ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής στη Λάρνακα ήταν υπόσχεση της πολιτείας τα τελευταία 8 τουλάχιστον χρόνια καθώς και προεκλογική δέσμευση του κ. Νίκου Αναστασιάδη το 2017.

Η Λάρνακα εδώ και χρόνια ζητά τη δημιουργία Σχολής Θαλάσσιων Επιστημών, Τεχνολογίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, αφού τα τελευταία τέσσερα έτη στη πόλη μας εδρεύει και το Κυπριακό Ινστιτούτο για τη Θάλασσα και τη Ναυτιλία (CMMI), το οποίο κατέχει διεθνείς διακρίσεις, και γι’ αυτό θεωρείται ότι η πόλη δικαιούται αυτή την Πανεπιστημιακή Σχολή, ένα αίτημα που ο Βουλευτής κ. Χρίστος Ορφανίδης στήριξε και ασχολήθηκε από πολλά χρόνια πριν.

Ο κ. Χρίστος Ορφανίδης αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την διευθέτηση της συνάντησης, αναφέρθηκε ότι η δημιουργία των Σχολών θα συμβάλουν στην πρόοδο της Λάρνακας και τον συνεχάρη, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ευχή αυτές οι Σχολές να αφορούν και για πτυχιακά προγράμματα.

Γραφείο Τύπου

2 Μάϊου 2023

ροή ειδήσεων