Χρ. Παντελίδης: Αρχίζει η ρύθμιση της ίδρυσης και λειτουργίας Ξενώνων (Youth Hostels) στην Κύπρο
Ανακοινώσεις |

Δήλωση του Βουλευτή Λευκωσίας του Δημοκρατικού Κόμματος, Χρύση Παντελίδη

Αρχίζει η ρύθμιση της ίδρυσης και λειτουργίας Ξενώνων (Youth Hostels) στην Κύπρο

Η Βουλή των Αντιπροσώπων υπερψήφισε ομόφωνα χτες σε Νόμο, την Πρόταση Νόμου, που κατέθεσα πρόσφατα, μαζί με τον συνάδελφο Κυριάκο Χατζηγιάννη (ΔΗΣΥ), με σκοπό την ρύθμιση της ίδρυσης και λειτουργίας Ξενώνων (Youth Hostels) στην Κύπρο.

Εδώ και αρκετά χρόνια, λειτουργούν σε όλη την ελεύθερη Κύπρο αρκετοί Ξενώνες (τύπου Youth Hostels). Οι Ξενώνες αυτοί προσελκύουν τουρίστες και τουρίστριες, κυρίως νέους και νέες, που επιλέγουν συνειδητά αυτό τον, χαμηλού κόστους, εναλλακτικό τρόπο Τουρισμού, καθώς και φοιτητές και φοιτήτριες που επισκέπτονται προσωρινά την Κύπρο στο πλαίσιο προγραμμάτων ανταλλαγών (π.χ. ERASMUS).

Ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι αυτοί οι επισκέπτες ξοδεύουν μικρότερο ποσό χρημάτων σε σύγκριση με τη μεγάλη μάζα επισκεπτών, γεγονός παραμένει ότι επιλέγουν την Κύπρο – και όχι κάποια ανταγωνιστική αγορά – προσθέτοντας έτσι στο τουριστικό εισόδημα του τόπου μας.

Η θέσπιση, από σήμερα, νομοθετικού πλαισίου, που να διέπει την ίδρυση και λειτουργία των Ξενώνων αυτών, εμπλουτίζει την τουριστική αγορά της Κύπρου και δημιουργεί τις συνθήκες ανάπτυξης υγιούς, ανταγωνιστικού και ποιοτικού περιβάλλοντος, σε ακόμα ένα τομέα του Τουρισμού.

Εκφράζω τις ευχαριστίες μου στον Πρόεδρο, στα Μέλη και στη Γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, στο Υφυπουργείο Τουρισμού και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, για την εποικοδομητική και αποτελεσματική συνεργασία μας στην εκπόνηση και ψήφιση της εν λόγω νομοθεσίας.  

Γραφείο Τύπου

8 Ιουλίου 2022

ροή ειδήσεων