Χρ. Παντελίδης – Χαιρετίζουμε την πρόθεση της διακυβέρνησης Χριστοδουλίδη για αλλαγές στο θέμα του Ετήσιου Τέλους Εταιριών ώστε να καταστεί πιο δίκαιο
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΚΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ, ΧΡΥΣΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ

Για πολλοστή φορά, τα τελευταία χρόνια, συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού το θέμα του Ετήσιου Τέλους Εταιριών, με αφορμή Προτάσεις Νόμου Βουλευτών, που προβλέπουν είτε μειώσεις είτε ακόμα και πλήρη κατάργηση αυτού του Τέλους.

Από το 2011, όταν είχε επιβληθεί αρχικώς αυτό το Τέλος, μέχρι και τον περασμένο Μάρτιο, η προηγούμενη κυβέρνηση επέμενε να μην συζητά οποιαδήποτε μείωση ή κατάργηση ή άλλες αλλαγές αυτού του Τέλους.

Σήμερα, για πρώτη φορά, ακούσαμε με ικανοποίηση τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Οικονομικών να μας ενημερώνει ότι η νέα κυβέρνηση επεξεργάζεται αλλαγές στον τρόπο επιβολής αυτού του Ετήσιου Τέλους, ώστε να συνδεθεί ο υπολογισμός του με τον κύκλο εργασιών κάθε εταιρίας.

Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο θα καταστήσει αυτό το Τέλος πιο δίκαιο και πιο ισορροπημένο και μάλιστα χωρίς να επηρεάζει τα υπολογισμένα έσοδα του Κράτους και τη γενικότερη δημοσιονομική πολιτική.

Γραφείο Τύπου

17 Οκτωβρίου 2023

ροή ειδήσεων