Χρ. Παντελίδης: Επιβάλλεται η επέκταση της παράτασης του Σχεδίου Επιδότησης Επιτοκίων για Νέα Στεγαστικά Δάνεια για σκοπούς ιδιοκατοίκησης
Ανακοινώσεις |

Δήλωση του Βουλευτή Λευκωσίας του Δημοκρατικού Κόμματος, Χρύση Παντελίδη

Επιβάλλεται η επέκταση της παράτασης του Σχεδίου Επιδότησης Επιτοκίων για Νέα Στεγαστικά Δάνεια για σκοπούς ιδιοκατοίκησης μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022

Με δεδομένη τη συνέχιση, αλλά και έξαρση, της πανδημίας του Κορωνοϊού, η οποία συνεχίζει να επηρεάζει αρνητικά την οικονομική δραστηριότητα στην κυπριακή κοινωνία, είναι προφανές ότι μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, τα οποία εφαρμόζονταν το προηγούμενο διάστημα, θα πρέπει να συνεχιστούν.

Ένα τέτοιο μέτρο είναι το Σχέδιο Επιδότησης Επιτοκίων για Νέα Στεγαστικά Δάνεια για σκοπούς ιδιοκατοίκησης, το οποίο αποδείχτηκε ιδιαιτέρως χρήσιμο ειδικά για τα νέα ζευγάρια και του οποίου η παράταση ισχύος έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Ως εκ τούτου, καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις προβλεπόμενες και αναγκαίες διαδικασίες για νέα επέκταση του εν λόγω Σχεδίου μέχρι τις 30 Ιουνίου 2022.   

Γραφείο Τύπου

5 Ιανουαρίου 2022

ροή ειδήσεων