Χρ. Παντελίδης: Η κυβέρνηση οφείλει να μεριμνήσει για την αυστηρή εφαρμογή του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής
Κανονισμός Πράσινης Γραμμής
WEB TV, Ανακοινώσεις |

Δήλωση του Βουλευτή Λευκωσίας του Δημοκρατικού Κόμματος και προεδρεύοντα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Χρύση Παντελίδη, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών ασχοληθήκαμε, μεταξύ άλλων:

  1. Με συζήτηση, επί της αρχής, του Νομοσχεδίου για τροποποίηση του Περί Τελωνειακού Κώδικα Νόμου, με απώτερο σκοπό την εναρμόνιση με τον Κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης 952 του 2013, αλλά και την αύξηση των ποινών για παραβιάσεις της τελωνειακής νομοθεσίας. Εκ πρώτης όψεως, θεωρούμε θετική την αύξηση τέτοιων ποινών, με την οποία συμφωνούν και οι επιχειρηματικοί φορείς, καθώς κρίνεται ότι αυτή η αύξηση θα συμβάλλει και στην πάταξη των παρανομιών που, δυστυχώς, παρατηρούνται στη διακίνηση προϊόντων από τις κατεχόμενες προς τις ελεύθερες περιοχές, κατά παράβαση του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής, προκαλώντας αθέμιτο ανταγωνισμό σε βάρος των επιχειρήσεων που νομίμως λειτουργούν στις ελεύθερες περιοχές. Επαναλαμβάνουμε ότι η αυστηρή και πιστή εφαρμογή του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής είναι ευθύνη του κράτους και η κυβέρνηση οφείλει να μεριμνήσει για κάτι τέτοιο.
  2. Με συζήτηση, επί της αρχής, τροποποιητικών Νομοσχεδίων έμμεσης στήριξης και φορολογικών και διαδικαστικών διευκολύνσεων σε επιχειρήσεις, για ζητήματα τα οποία είχαν προκύψει λόγω του Κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων που είχαν επιβληθεί, είτε το 2020, είτε το 2021.
  3. Τέλος, συζητήσαμε τους Προϋπολογισμούς δύο ακόμα Ημικρατικών Οργανισμών, του Κυπριακού Οργανισμού Διαχείρισης Αποθεμάτων Πετρελαιοειδών και του Ταμείου Θήρας και Διαχείρισης Άγριας Πανίδας. Με την ευκαιρία, σημειώνω, ξανά, τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην – έτσι κι αλλιώς εκπρόθεσμη πλέον – κατάθεση των Προϋπολογισμών των Ημικρατικών Οργανισμών και επαναλαμβάνω ότι για τα όποια ενδεχόμενα προβλήματα προκύψουν από αυτή την καθυστέρηση ΔΕΝ θα ευθύνεται η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Γραφείο Τύπου

31 Ιανουαρίου 2022

ροή ειδήσεων