Χρ. Παντελίδης: Καλούμε την κυβέρνηση Αναστασιάδη να δώσει στις κρατικές υπηρεσίες οδηγίες για πιστή, σωστή και αυστηρή εφαρμογή του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής
WEB TV, Ανακοινώσεις |

Δήλωση του Βουλευτή Λευκωσίας του Δημοκρατικού Κόμματος, Χρύση Παντελίδη

Καλούμε την κυβέρνηση Αναστασιάδη να δώσει στις κρατικές υπηρεσίες οδηγίες για πιστή, σωστή και αυστηρή εφαρμογή του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής

Συνεχίσαμε σήμερα στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού τη συζήτηση για το φαινόμενο της παράνομης διακίνησης προϊόντων από τα Κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές λόγω παραβιάσεων του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, η εφαρμογή του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής μπήκε κάτω από το πρίσμα πολιτικών επιλογών του Προέδρου Αναστασιάδη. Στην προσπάθεια διατήρησης ενός δήθεν «καλού κλίματος», που δεν υπήρχε, αλλά και λόγω μιας γενικότερης πολιτικής κουλτούρας συμβιβασμού με την κατοχή, ατόνησαν οι έλεγχοι στα Οδοφράγματα με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν παράνομες πρακτικές οι οποίες – πέρα από το ότι είναι παράνομες -, προκαλούν (α) αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος των επιχειρήσεων που λειτουργούν στις ελεύθερες περιοχές και (β) στερούν έσοδα από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Για πολλοστή φορά, καλούμε την κυβέρνηση Αναστασιάδη να δώσει στις κρατικές υπηρεσίες οδηγίες για πιστή, σωστή και αυστηρή εφαρμογή του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής, τον οποίο θα πρέπει να αξιοποιεί καθημερινά για προστασία των επιχειρήσεων στις ελεύθερες περιοχές και της κυπριακής Οικονομίας.

Συνεδριακό Κέντρο

Λευκωσία, 30 Νοεμβρίου 2021

ροή ειδήσεων