Χρ. Παντελίδης: O Κρατικός Προϋπολογισμός 2024 επιτυγχάνει τη χρυσή τομή ανάμεσα στην κοινωνική ευαισθησία και στη διαφύλαξη της δημοσιονομικής σταθερότητας και ανάπτυξης
WEB TV, Ανακοινώσεις |

Δήλωση του Βουλευτή Λευκωσίας, Χρύση Παντελίδη, μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών

Άρχισε σήμερα η σειρά των συνεδριάσεων της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών για συζήτηση και μελέτη του Κρατικού Προϋπολογισμού για το 2024.

Με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι αυτός ο πρώτος Προϋπολογισμός, που ετοιμάστηκε και κατατέθηκε από την κυβέρνηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, επιτυγχάνει τη χρυσή τομή ανάμεσα στην κοινωνική ευαισθησία για κοινωνική συνοχή και στη διαφύλαξη της δημοσιονομικής σταθερότητας και ανάπτυξης της κυπριακής Οικονομίας.

Σημειώνουμε ότι αυτός ο Προϋπολογισμός, παρουσιάζεται και συζητείται υπό το φως

  • της πρόσφατης, ιστορικής, θα έλεγα, αναβάθμισης της κυπριακής οικονομίας στην επενδυτική βαθμίδα, από τον οίκο Moody’s, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια και
  • των ορθών μέτρων, κόστους 196,000,000 ευρώ, που αποφάσισε η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη, την περασμένη Παρασκευή, για στήριξη της κυπριακής κοινωνίας.

Παράλληλα, ο Προϋπολογισμός του 2024 συζητείται και στη σκιά

  • της συνεχιζόμενης ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και των προβλημάτων που προκαλεί σε όλη την Ευρώπη και
  • των τρομοκρατικών επιθέσεων της Hamas και της αναπόφευκτης πολεμικής κλιμάκωσης στο Ισραήλ και στη Μέση Ανατολή.
  • του μακροχρόνια υψηλού πληθωρισμού και των αρνητικών συνεπειών που αυτός προκαλεί.

Σκοπός της διακυβέρνησης Χριστοδουλίδη είναι η ευημερία των ανθρώπων και όχι των αριθμών.

Με δεδομένο, όμως, το γεγονός ότι η ευημερία των αριθμών είναι π ρ ο ϋ π ό θ ε σ η για την ευημερία των ανθρώπων, ο Κρατικός Προϋπολογισμός 2024, καταρτισμένος με προσοχή, με σύνεση και με μέτρο, χωρίς λαϊκισμούς, δημιουργεί τις συνθήκες για ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή και δημοσιονομική σταθερότητα.

Γραφείο Τύπου

23 Οκτωβρίου 2023

ροή ειδήσεων