Χρ. Παντελίδης: Οι αθλητικές Ομοσπονδίες οφείλουν να διαχειρίζονται παραδειγματικά το δημόσιο χρήμα
Ανακοινώσεις |

Δήλωση του Βουλευτή Λευκωσίας του Δημοκρατικού Κόμματος, Χρύση Παντελίδη, μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου

Σήμερα, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, συζητήσαμε για τα ευρήματα του οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού για τις αθλητικές Ομοσπονδίες, οι οποίες επιχορηγούνται από τον ΚΟΑ.

Είναι γνωστό ότι εντοπίζονται πάρα-πάρα πολλά προβλήματα. Υπάρχει ζήτημα κακής διαχείρισης χρημάτων των φορολογουμένων πολιτών από τις αθλητικές Ομοσπονδίες, υπάρχουν ασφαλώς και Ομοσπονδίες οι οποίες είναι τυπικές και σωστές σε αυτή την διαχείριση.

Όμως, από τη στιγμή που μιλάμε για χρήματα των φορολογούμενων έχουμε καθήκον να συνεχίσουμε τον έλεγχο και την άσκηση πίεσης, έτσι ώστε να βελτιωθεί και να γίνει παραδειγματική η διαχείριση αυτών των χρημάτων από τις αθλητικές Ομοσπονδίες.

Θέσαμε τον ΚΟΑ ενώπιον της ευθύνης του, ως ο αρμόδιος οργανισμός διαχείρισης και διάθεσης αυτών των χρημάτων σε αυτές τις αθλητικές Ομοσπονδίες και αναμένουμε το επόμενο διάστημα να προχωρήσουν οι δεσμεύσεις του ΚΟΑ, σε σχέση με τη βελτίωση αυτής της διαχείρισης.

Όταν μιλάμε για οικονομική διαχείριση από τις αθλητικές Ομοσπονδίες, αναφερόμαστε προφανώς στον τρόπο με τον οποίο διαθέτουν τα χρήματα που λαμβάνουν από το κράτος, είτε στη μισθοδοσία τους – ένα ζήτημα το οποίο αναδείξαμε ιδιαιτέρως ως Δημοκρατικό Κόμμα – είτε με τη σχέση τους με τις αθλητικές Ομοσπονδίες και τη σχέση των αθλητικών Ομοσπονδιών με τα αθλητικά σωματεία.

Γραφείο Τύπου

15 Ιουνίου 2023

ροή ειδήσεων