Χρ. Παντελίδης – Θετική η αύξηση των αφίξεων τουριστών σε σύγκριση με το 2019
Ανακοινώσεις |

Δήλωση του Βουλευτή Λευκωσίας του Δημοκρατικού Κόμματος Χρύση Παντελίδη μετά το πέρας της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Συνεχίσαμε σήμερα στην Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού τη συζήτηση του θέματος των επιπτώσεων στην κυπριακή Οικονομία, λόγω των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Επικεντρωθήκαμε σήμερα περισσότερο στο ζήτημα του Τουρισμού, στην παρουσία και του αρμόδιου Υφυπουργού, και ακούσαμε με ικανοποίηση το γεγονός ότι, για το 2023 μέχρι και σήμερα, παρατηρείται μια αύξηση του τουριστικού ρεύματος περίπου 8% σε σύγκριση με το 2019. Αυτό σημαίνει ότι, παρά το γεγονός ότι έχει πληγεί ο κλάδος του Τουρισμού, υπάρχει αναπλήρωση από άλλες χώρες, του χαμένου τουριστικού προϊόντος από την Ρωσία.

Για αυτή την εξέλιξη, για αυτή την επιτυχία, πιστώνουμε, αναλόγως, για τις ενέργειες τους ΚΑΙ την παρούσα διακυβέρνηση, αλλά ΚΑΙ την προηγούμενη.

Από κει και πέρα, σημειώνουμε με ικανοποίηση, επαναλαμβάνω, όλα τα μέτρα που λαμβάνονται από την κυπριακή πολιτεία και την Κυβέρνηση σε σχέση με την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις κυρώσεις.

Κρίνουμε ότι έχει μεσολαβήσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα που δίνει την δυνατότητα ακόμα καλύτερης αξιολόγησης.

Σημειώνουμε με ικανοποίηση και το γεγονός ότι, με βάση τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, όλοι ανεξαιρέτως οι κλάδοι της Κυπριακής Οικονομίας ανακάμπτουν. Την ίδια ώρα, όμως, αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν συγκεκριμένες επιχειρήσεις, μικρομεσαίες ή άλλες, οι οποίες έχουν πληγεί και για αυτό το λόγο έχουμε καταθέσει την έκκληση μας προς την Κυβέρνηση έτσι ώστε να αρχίσει να εξετάζει και “εξατομικευμένα”, αν μου επιτρέπεται ο όρος, τέτοιου είδους ζητήματα.

Γραφείο Τύπου

30 Μαΐου 2023

ροή ειδήσεων