Χρ. Παντελίδης: Τα δημόσια νοσοκομεία πρέπει να είναι βιώσιμα και πρέπει να παραμείνουν δημόσια
Ανακοινώσεις |

Δήλωση μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, όπου εξετάστηκε η Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, το έτος 2022

Στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου εξετάσαμε την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για το έτος 2022.

Θα ήθελα να επισημάνω τρία πράγματα:

1) Αυτού του είδους οι Εκθέσεις, οι Εκθέσεις δηλαδή που αφορούν τα δημόσια νοσηλευτήρια, είναι ιδιαιτέρως σημαντικές για εμάς γιατί τα δημόσια νοσηλευτήρια πρέπει να επιβιώσουν, να μείνουν σε λειτουργία και πρέπει να παραμείνουν δημόσια γιατί αποτελούν την ραχοκοκαλιά, όχι μόνο του ίδιου του ΟΚΥΠΥ, όπως είναι η αποστολή τους, αλλά ολόκληρου του συστήματος Υγείας της χώρας μας.
2) Υπάρχουν προβλήματα. Η Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας καταγράφει μια σειρά από προβλήματα τα οποία ενδεχομένως να οφείλονται σε προβλήματα του μοντέλου διοίκησης των νοσοκομείων – και του Γενικού Νοσοκομείου αυτού καθ’ αυτού – αλλά και σε λάθη, παραλείψεις, ενδεχομένως και εγκληματικές παραλείψεις των αρμόδιων. Και επ’ αυτού, αναμένουμε ότι ο ίδιος ο Οργανισμός θα δώσει πειστικές απαντήσεις και θα λάβειc, κυρίως, τα αποτελεσματικά μέτρα που απαιτούνται.
3) Είναι το γεγονός ότι, ο ΟΚΥΠΥ αναγνωρίζει την ύπαρξη αυτών των προβλημάτων και προχωρεί – μιας και μιλούσαμε για Έκθεση προ διετίας – σε αντιμετώπιση των προβλημάτων έτσι ώστε να μην επαναληφθούν.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα, αλλά και ως Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, θα συνεχίσουμε την εξέταση αυτής της Έκθεσης σε μελλοντική συνεδρίαση και θα βεβαιωθούμε ότι, κάθε χρόνο, αυτού του είδους οι Εκθέσεις θα είναι καλύτερες για το δημόσιο συμφέρον και αυτού του είδους τα προβλήματα θα είναι λιγότερα.

Γραφείο Τύπου

7 Μαρτίου 2024

ροή ειδήσεων