Χρ. Παντελίδης: Το «e-Kalathi» είναι εργαλείο Διαφάνειας και Ενημέρωσης που ενισχύει τον υγιή ανταγωνισμό
Ανακοινώσεις |

Δήλωση του Βουλευτή Λευκωσίας του Δημοκρατικού Κόμματος, Χρύση Παντελίδη

Άρχισε σήμερα, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, η συζήτηση επί του Νομοσχεδίου που αφορά τη λειτουργία της πλατφόρμας e-Kalathi, ή αλλιώς «Καλάθι του Νοικοκυριού».

Ως Δημοκρατικό Κόμμα, στηρίξαμε εξ αρχής αυτή την πρωτοβουλία και χαιρετίζουμε με ικανοποίηση το γεγονός ότι η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη κατέθεσε στη Βουλή το σχετικό Νομοσχέδιο τόσο σύντομα, υλοποιώντας σχετική δέσμευση του Υπουργού Εμπορίου πριν μόλις 75 μέρες.

Επαναλαμβάνουμε ότι το e-Kalathi είναι ένα εργαλείο ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ των καταναλωτών και ΔΕΝ πρόκειται για οποιουδήποτε είδους παρέμβαση στην Αγορά.

Είναι προφανές ότι κάθε πρωτοβουλία ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ και ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ των καταναλωτών κινείται στη σωστή κατεύθυνση, καθώς διευκολύνει τη σύγκριση των τιμών και τη δυνατότητα των πολιτών για επιλογή των φθηνότερων προϊόντων και, παράλληλα, ενισχύει την οικοδόμηση ενός υγιούς ανταγωνισμού, ο οποίος, επίσης, είναι προς όφελος των καταναλωτών.

Έχουμε ακούσει σήμερα τις απόψεις όλων των εμπλεκόμενων, περιλαμβανομένων και των διαφωνιών ή επιφυλάξεων των πρώην κυβερνώντων και της ΕΠΑ, που προκάλεσαν έκπληξη, τις οποίες θα λάβουμε υπόψη στη διάρκεια της κατ’ άρθρο συζήτησης του Νομοσχεδίου.

Λευκωσία, Βουλή των Αντιπροσώπων, 23 Μαΐου 2023

ροή ειδήσεων