Χρ. Παντελίδης: Υπάρχει διάθεση για συναντίληψη όλων των πλευρών για το ζήτημα του ΦΠΑ στην ανέγερση ή αγορά κατοικίας
WEB TV, Ανακοινώσεις |

Δήλωση του Χρύση Παντελίδη, Βουλευτή Λευκωσίας του Δημοκρατικού Κόμματος

Είχαμε και σήμερα μια πολύωρη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.
Ξεχωρίζει η συνέχιση της συζήτησης μεταξύ των μελών της Επιτροπής για το ζήτημα του ΦΠΑ στην ανέγερση ή αγορά κατοικίας.

Μπορώ με σχετική βεβαιότητα να πω οτι βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια αυτής της συζήτησης.

Η Κυβέρνηση έχει καταθέσει τις τελικές της απόψεις σε σχέση και με τα όσα έχει συζητήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα κόμματα εχουμε ενώπιόν μας πλήρη εικόνα, κάποια εκ των κομμάτων έχουν εκφράσει τις απόψεις τους και την πρόθεσή τους για κατάθεση τροπολογιών, κάποια βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής.

Θα συνεχιστεί η συζήτηση του ζητήματος και σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, γιατι έχει τεθεί το αίτημα για πρόσκληση τεχνοκρατών οι οποίοι θα επιλύσουν συγκεκριμένες τεχνικές απορίες, που έχουν προκύψει σε αυτό το τελικό στάδιο και ευελπιστούμε ότι το συντομότερο δυνατό θα οδηγηθεί ενώπιον της Ολομέλειας το θέμα, είτε ως το νομοσχέδιο που έχει τεθεί, είτε ως το νομοσχέδιο με τροπολογίες των κομμάτων.

Θέλω να υπογραμμίσω, ως προεδρεύων της Επιτροπής σήμερα, ότι υπάρχει διάθεση για συναντίληψη και μεγαλύτερη συμφωνία όλων των πλευρών.

Ως εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος, θέλω να επαναλάβω τη θέση του Δημοκρατικού Κόμματος ότι θα πρέπει να καταλήξουμε σε μια ρύθμιση η οποία ΚΑΙ να προστατεύει τον κόσμο που θελει να αποκτήσει κατοικία ΚΑΙ να προστατεύει την Αγορά, την οικοδομική βιομηχανία του τόπου μας ΚΑΙ να είναι συμβατή με το γράμμα και το πνεύμα της Ευρωπαϊκής Οδηγίας σε σχέση με τον φόρο προστιθέμενης αξίας.

ροή ειδήσεων