Χρ. Παντελίδης: Υπάρχει ομόφωνη συναντίληψη για την πρόταση προστασίας των αιτητών του σχεδίου Ενοίκιο Έναντι Δόσης
Ανακοινώσεις |

Δήλωση του Αναπληρωτή Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών και Βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, Χρύση Παντελίδη, μετά τη συνεδρίαση της 22 Ιανουαρίου 2024

Στην σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών συζητήθηκαν οι Προϋπολογισμοί του 2024 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, της Αρχής Λιμένων, του Ταμείου Θήρας, του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών και του Οργανισμού Διαχείρισης αποθεμάτων Πετρελαιοειδών.

Όλοι οι Προϋπολογισμοί έχουν πάρει το «δρόμο» που προβλέπεται σε σχέση με την ψήφιση τους στην Ολομέλεια, με εξαίρεση τον προϋπολογισμό της Αρχής Λιμένων για τον οποίον αναμένουμε κάποια πρόσθετα στοιχεία.

Συζητήθηκε, σήμερα, επίσης, η Πρόταση Νόμου που έχει κατατεθεί από το ΑΚΕΛ σε σχέση με την προστασία των αιτητών για ένταξη στο σχέδιο Ενοίκιο Έναντι Δόσης. Σε ό,τι αφορά το Δημοκρατικό Κόμμα και τα άλλα κόμματα και όπως έχει ήδη λεχθεί, υπάρχει μια ομόφωνη συναντίληψη και συμφωνία ως προς την φιλοσοφία και την ορθότητα αυτής της Πρότασης.

Σε ό,τι αφορά την Κυβέρνηση, την Κεντρική Τράπεζα, την Βοηθό Χρηματοοικονομικό Επίτροπο, την ΚΕΔΙΠΕΣ, τις Τράπεζες και τις Εταιρείες Διαχείρισης, υπάρχει η άποψή ότι θα πρέπει να γίνει μια καλύτερη στόχευση αυτής της προστασίας, έτσι ώστε να αποτραπεί ενδεχόμενη κατάχρησή της.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να γίνει η ετοιμασία ενός νέου κειμένου, σε συνεργασία των Εισηγητών της Πρότασης Νόμου και της ΚΕΔΙΠΕΣ και των άλλων εμπλεκόμενων φορέων, με στόχο, επαναλαμβάνω, να τεθεί η Πρόταση προς ψήφιση την ερχόμενη Πέμπτη.

Ευελπιστώ ότι θα υπάρξει δυνατότητα συμφωνίας και θα έχουμε μια ομόφωνη θέση των Κομμάτων, της Εκτελεστικής Εξουσίας, της Κεντρικής Τράπεζας, των Τραπεζών και των Εταιριών Διαχείρισης.

Γραφείο Τύπου

22 Ιανουαρίου 2024

ροή ειδήσεων