Χρ. Σαββίδης: Αναγκαία η δημιουργία ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου
Ανακοινώσεις |

Στην σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, συζητήθηκε το αυτεπάγγελτο, το οποίο ενέγραψε ο Βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Χρύσανθος Σαββίδης, με θέμα: «Δημιουργία Εντατικής Μονάδας Θεραπείας και κάλυψη του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου µε άλλες κρίσιμες ειδικότητες»

Ο κ. Σαββίδης, ανέφερε ότι οι ειδικότητες, όπως νευροχειρουργική, αγγειοχειρουργική, επεμβατική καρδιολογία, επεμβατική ακτινολογία και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας θεωρούνται ως οι πλέον αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι η δημιουργία ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου είναι αναγκαία γιατί υπάρχει καθημερινή ανάγκη λόγω των περιστατικών, γιατί θα αποσυμφορήσει την ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, ίσως και της Λευκωσίας αλλά και γιατί η ΜΕΘ με την ειδικότητα της εντατικολογίας θα αυξήσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας αλλά και την αξιοπιστία του νοσοκομείου.

Από πλευράς του ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, αναγνωρίζει το συγκεκριμένο ζήτημα και θα εκπονήσει εσωτερική μελέτη στο Γενικό νοσοκομείου Πάφου, ούτως ώστε να εξεταστεί ποια θα είναι η εξέλιξη της δημιουργίας ΜΕΘ.

Η τοποθέτηση του Διευθυντή της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, κ. Λάκη Παλάζη, ενισχύει τα επιχειρήματα του κ. Σαββίδη για την αναγκαιότητα δημιουργίας ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι αυτή την στιγμή στο νοσοκομείο Πάφου, υπάρχει μονάδα ανοιχτού τύπου αλλά επιβάλλεται να γίνει κλειστού τύπου, ώστε να εξυπηρετεί τα περιστατικά όλων των επιπέδων.

Γραφείο Τύπου

12 Οκτωβρίου 2023

ροή ειδήσεων