Χρ. Σαββίδης – Ανάγκη για τη δημιουργία ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Πάφου
Ανακοινώσεις |

Γραπτή Δήλωση Χρύσανθου Σαββίδη-Βουλευτή ΔΗΚΟ Πάφου

“Απέστειλα σήμερα, επιστολή προς τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, κ. Κύπρο Σταυρίδη, με θέμα «Δημιουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου».

Στην επιστολή μου, επεσήμανα για ακόμα μια φορά την αναγκαιότητα δημιουργίας Μονάδας Εντατικής θεραπείας και την κάλυψη του Νοσοκομείου Πάφου µε άλλες κρίσιμες ειδικότητες.

Οι ειδικότητες, όπως νευροχειρουργική, αγγειοχειρουργική, επεμβατική καρδιολογία, επεμβατική ακτινολογία και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας θεωρούνται ως οι πλέον αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Πάφου.

Επιπλέον, ανέφερα ότι η δημιουργία ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Πάφου, είναι αναγκαία γιατί υπάρχει καθημερινή ανάγκη λόγω των περιστατικών και η ΜΕΘ με την ειδικότητα της εντατικολογίας θα αυξήσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και την αξιοπιστία του νοσοκομείου Πάφου.

Σε συνέχεια του συγκεκριμένου θέματος, το οποίο ενέγραψα και συζητήθηκε με την διαδικασία του αυτεπάγγελτου στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, ζήτησα όπως ενημερωθώ άμεσα σε ποιο στάδιο βρίσκεται η δημιουργία ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον και τη μέχρι τώρα δράση του κ. Σταυρίδη, ευελπιστώ ότι θα διερευνήσει με την δέουσα υπευθυνότητα και σοβαρότητα το πιο πάνω ζήτημα και αποβλέπω στη σύντομη ανταπόκρισή του.”

Γραφείο Τύπου

29 Δεκεμβρίου 2023

ροή ειδήσεων