Χρ. Σαββίδης: Χαιρετίζουμε τα αντανακλαστικά που έχει δείξει η κυβέρνηση, εντάσσοντας κονδύλι για την υλοποίηση του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου
Ανακοινώσεις |

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ  ΠΑΦΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ

Συζητήσαμε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας  την ανάγκη δημιουργίας Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου και ολοκληρωμένου Κέντρου Καρκίνου Κύπρου.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζουμε την ικανοποίησή μας και χαιρετίζουμε τα αντανακλαστικά που έχει επιδείξει η κυβέρνηση, εντάσσοντας σχετικό κονδύλι 1,1 εκατομμύρια στον προϋπολογισμό του 2024 για προώθηση της υλοποίησης του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου.

 Μελετώντας τα πετυχημένα παραδείγματα άλλων χωρών, έχει διαφανεί ότι ο συγκεκριμένος επιστημονικός φορέας μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση του καρκίνου, αποτελώντας το συντονιστικό όργανο που θα ελέχγει όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται προς τους ογκολογικούς ασθενείς.

Παράλληλα, καλούμε το Υπουργείο Υγείας να προχωρήσει, το συντομότερο δυνατό, στην κατάθεση νομοσχεδίου που θα ρυθμίζει το νομικό πλαίσιο και θα καθορίζει τη δομή του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου.

ροή ειδήσεων