Χρ. Σαββίδης: Χαιρετίζουμε την έναρξη των διεργασιών για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου
Ανακοινώσεις |

Γραπτή Δήλωση Χρύσανθου Σαββίδη-Βουλευτή ΔΗΚΟ Πάφου και Μέλους της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που χαιρετίζουμε την έναρξη των διεργασιών για αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Μέσω της συμμετοχής του ΟΚΥπΥ στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, έχουν εξασφαλιστεί κονδύλια για την αναβάθμιση πολλών νοσοκομείων της χώρας, μεταξύ αυτών και του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Συγκεκριμένα,  θα αναβαθμιστούν και θα επεκταθούν το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, το Μαιευτικό – Γυναικολογικό Τμήμα, η Κλινική Εγκύων, θα δημιουργηθεί Παιδιατρική Νοσηλευτική Μονάδα και θα ανακαινιστεί η  Ημερήσια και Βραχεία Νοσηλεία του ΤΑΕΠ.

Με την αναβάθμιση των δημόσιων νοσηλευτηρίων μας και ιδιαίτερα του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, θα μπορέσουμε να έχουμε  νοσοκομεία τα οποία θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών.

Επιπρόσθετα, πέραν αυτών, επιβάλλεται να δημιουργηθεί Εντατική Μονάδα Θεραπείας αλλά και να καλυφθεί το Νοσοκομείο Πάφου µε άλλες κρίσιμες ειδικότητες, όπως νευροχειρουργική, αγγειοχειρουργική, επεμβατική καρδιολογία, επεμβατική ακτινολογία αφού θεωρούνται ως οι πλέον αναγκαίες για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Πάφου.

Η δημιουργία ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Πάφου είναι αναγκαία γιατί υπάρχει καθημερινή ανάγκη λόγω των περιστατικών και η ΜΕΘ με την ειδικότητα της εντατικολογίας θα αυξήσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και την αξιοπιστία του νοσοκομείου Πάφου.

Γραφείο Τύπου

28 Δεκεμβρίου 2023

ροή ειδήσεων