Χρ. Σαββίδης – Δασικό Πάρκο Ακάμα: θέλουμε να συνεχιστεί το έργο, να γίνει ο έλεγχος όπως ζήτησε ο ΠτΔ
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΦΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

«Ο Ακάμας είναι το περιβαλλοντικό μας καμάρι και όλοι νοιαζόμαστε για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος.

Συνάμα έχουμε έγνοια και τους κατοίκους των κοινοτήτων. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν αδικηθεί κατάφωρα. Να έχουν περιουσίες, μην μπορούν να τις εκμεταλλευτούν, να δεινοπαθούν οικονομικά, να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους αυτοί και τα παιδιά τους και το κράτος όλα αυτά τα χρόνια σφυρούσε αδιάφορα.

Τώρα στο άλλο θέμα το οποίο έχει προκύψει με το Εθνικό Δασικό Πάρκο, να πούμε ότι είναι ένα έργο το οποίο έχει σχεδιαστεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και από ότι γνωρίζουμε από την αρχή μέχρι το τέλος και την έγκριση των κατασκευαστικών σχεδίων, όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες συμφωνούσαν.

Σήμερα όμως βιώσαμε το εξής τραγελαφικό: η κάθε υπηρεσία βγάζει έξω την ουρά της ότι δεν γνώριζαν, ενώ το τι έχει λεχθεί, τουλάχιστον από την αναθέτουσα αρχή το τμήμα δασών αλλά και από τον μελετητή, όλοι γνώριζαν. Από την αρχή μέχρι το τέλος.

Εμείς ως Δημοκρατικό Κόμμα, δεν είμαστε υπέρ στο να σταματήσει το έργο, είμαστε υπέρ στο να γίνει έλεγχος όπως ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αν πράγματι υπάρχουν οποιεσδήποτε διαφοροποιήσεις επί του εδάφους, αλλά θέλουμε να συνεχιστεί το έργο, αν χρειαστεί να γίνουν κάποιες αλλαγές, ας γίνουν γιατί αν δεν γίνουν θα υπάρχει και οικονομικό ατόπημα, υπό την έννοια ότι θα πρέπει να πληρώσει το κράτος πολλά εκατομμύρια στον κατασκευαστή του έργου, από την άλλη θα αδικηθούν για πολλοστή φορά οι κοινότητες που περίμεναν αυτά τα έργα για πάρα πολλά χρόνια και από την άλλη, εάν μπούμε στη διαδικασία να σταματήσουν τα έργα, θεωρούμε ότι θα είναι και αυτό ένα έργο που θα πάει στις ελληνικές καλένδες.»

Γραφείο Τύπου

22 Νοεμβρίου 2023

ροή ειδήσεων