Χρ. Σαββίδης – Δρομολόγηση έργων για το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου
Ανακοινώσεις |

Στην σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, ο ΟΚΥπΥ έδωσε απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα του βουλευτή Πάφου, κ. Χρύσανθου Σαββίδη αναφορικά με το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στον αριθμό των επισκεπτών στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Α.Ε.Π.) Πάφου, το 2021 ο αριθμός αυτός ανερχόταν σε 29.601 επισκέπτες σε αντίθεση με το 2023 που παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση και ο αριθμός ανήλθε στους 34.702 επισκέπτες, γεγονός που καταδεικνύει την ανάγκη για μεγαλύτερη και καλύτερη στελέχωση του Τ.Α.Ε.Π.

Επίσης, δρομολογήθηκε στο νοσοκομείο Πάφου μια σειρά έργων που περιλαμβάνει :

Α) Τη δημιουργία ορόφου “μητέρα και παιδί” που ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2023 και ολοκληρώνεται το Μάιο του 2024.

Β) Αναβάθμιση του Τ.Α.Ε.Π. και δημιουργία νέου Τ.Α.Ε.Π. και βραχείας νοσηλείας, έργο που άρχισε τον Αύγουστο του 2023 και θα ολοκληρωθεί το Μάιο του 2024

Γ) Τον Αύγουστο του 2023 ξεκίνησε και η επέκταση του Τμήματος Διοίκησης η οποία θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2025.

Δ) Τέλος, μέχρι το 2026 θα ολοκληρωθεί και η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Σε ερώτηση του κ. Σαββίδη κατά πόσο θα επανδρωθεί το νοσοκομείο με δεύτερο ακτινογράφο στις νυχτερινές βάρδιες η απάντηση ήταν θετική.

Ένας ακόμα στόχος από την εκλογή του κ. Σαββίδη που είναι βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει το νοσοκομείο Πάφου μπήκε εδώ και καιρό σε τροχιά υλοποίησης. Μετά την λειτουργία της νέας υπερσύγχρονης μονάδας αιμοκάθαρσης ήρθε η ώρα να δρομολογηθούν και τα παραπάνω έργα.  

Γραφείο Τύπου

26 Φεβρουαρίου 2024

ροή ειδήσεων