Χρ. Σαββίδης – Επιστολή στην Υπουργό Παιδείας για το περιστατικό προβολής “ομοφοβικού” βίντεο
Ανακοινώσεις |

Απέστειλα σήμερα, επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Αθηνά Μιχαηλίδου, με θέμα «Περί της διαταγής έρευνας για την προβολή “ομοφοβικού” βίντεο σε μάθημα θρησκευτικών».

Στην επιστολή μου επεσήμανα ότι μετά λύπης μου πληροφορήθηκα για την εντολή έρευνας της Υπουργού για το περιστατικό προβολής “ομοφοβικού” όπως χαρακτηρίστηκε βίντεο, κατά τη διάρκεια του μαθήματος θρησκευτικών, σε μαθητές Γ΄Λυκείου, σε Λύκειο της Λευκωσίας, σύμφωνα με το οποίο ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος παραθέτει σε ομιλία του τη θέση της Εκκλησίας μας αναφορικά με το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και της τεκνοθεσίας.

Ανέφερα πως θεωρώ ότι στη σημερινή κοινωνία της πληροφορίας που ο νέος γίνεται δέκτης ενός καταιγισμού δεδομένων και πληροφοριών, θα πρέπει το δημόσιο σχολείο να είναι ικανό να μαθαίνει στους μαθητές και ειδικά στους τελειόφοιτους να μπορούν να σχηματίζουν και να διατυπώνουν με κριτικό στοχασμό απόψεις επάνω σε διάφορα θέματα.

Οι απόψεις για την προσέγγιση του θεσμού της οικογένειας είναι πολλές και αντικρουόμενες. Όπως οι μαθητές “βομβαρδίζονται” καθημερινά για τη θέση των μελών της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας από όλα τα μέσα, δεν θεωρώ μεμπτό το ότι ένας εκπαιδευτικός του μαθήματος των θρησκευτικών παρέθεσε στην τάξη και τις απόψεις της Εκκλησίας επί του θέματος. Οι μαθητές θα πρέπει να είναι αυτοί που αξιολογώντας όλα τα δεδομένα θα μπορέσουν να αποκρυσταλλώσουν την άποψή τους.

Τέλος, ανέφερα πως συνηθίζεται στις μέρες μας οτιδήποτε αντιβαίνει τις απόψεις της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας να χαρακτηρίζεται αμέσως “ομοφοβικό”. Όπως ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός, έτσι θα πρέπει να είναι και η ελευθερία της έκφρασης των ιδεών. Γι ‘αυτό και θεωρώ επιεικώς απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό να “φιμώνεται” ένας εκπαιδευτικός και να μην μπορεί ελεύθερα να ασκήσει το λειτούργημά του.

Γραφείο Τύπου

14 Φεβρουαρίου 2024

ροή ειδήσεων