Χρ. Σαββίδης: Η διοικητική αυτονόμηση των Νοσηλευτηρίων της Πάφου αποτελεί μονόδρομο
Νοσοκομεία Πάφου ΟΚΥΠΥ
Ανακοινώσεις |

Δήλωση του βουλευτή Πάφου του Δημοκρατικού Κόμματος Χρύσανθου Σαββίδη για το θέμα Διοικητικής Αυτονόμησης των Νοσοκομείων Πάφου

Στη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας έχουμε εξετάσει το θέμα της Διοικητικής Αυτονόμησης των Νοσοκομείων της Πάφου, πού έχουμε εγγράψει ως αυτεπάγγελτο.

Δυστυχώς για πολλοστή φορά έχουμε ακούσει τον ΟΚΥπΥ να παρουσιάζει μια εντελώς ωραιοποιημένη κατάσταση για το Νοσοκομείο Πάφου. Συγκεκριμένα ότι τα νοσηλευτήρια της επαρχίας μας δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής, ότι δεν υπάρχει υποστελέχωση σε ιατρικό, παραϊατρικό αλλά και νοσηλευτικό προσωπικό. Στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών λειτουργούν άψογα. Επι της ουσίας ότι διαθέτουμε ένα νοσηλευτήριο που όλα κυλούν ομαλά και προσφέρει υψηλής ποιότητας ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν υφίσταται σε καμία περίπτωση.

Αυτό που ζητάμε είναι το Νοσοκομείο Πάφου να πάψει να είναι δορυφόρος του Νοσοκομείου Λεμεσού, διεκδικούμε διοικητική αυτονομία κάτι που πρέπει άπαντες να το αντιληφθούν. Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχει ένας Εκτελεστικός Διευθυντής που εδρεύει στη Λεμεσό και να διευθύνει το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και Πόλεως Χρυσοχούς εξ αποστάσεως. Παρόλο που στις μέρες μας είναι ευδόκιμη λέξη το «εξ αποστάσεως» , επι της ουσίας όμως δεν μπορεί να μετουσιωθεί σε γεγονός, ορθολογιστικής διοίκησης για τα Νοσοκομεία της Πάφου.

Μας λυπεί επίσης κατάφορα το γεγονός ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν έχει ξεκάθαρη θέση για τη Διοικητική Αυτονομία των Νοσοκομείων της Πάφου. Είχαμε την πεποίθηση ότι θα στήριζαν σθεναρά την συγκεκριμένη πρόταση. Δυστυχώς δεν είχαμε την ανάλογη στήριξη.

Είμαι βέβαιος ότι για να βελτιωθεί η εικόνα των Νοσηλευτηρίων της Πάφου η διοικητική αυτονόμηση τους, αποτελεί μονόδρομο.

Γραφείο Τύπου

24 Φεβρουαρίου 2022

ροή ειδήσεων