Χρ. Σαββίδης: Λανθασμένη η διάλυση και ένταξη των σχολικών εφορειών κάτω από την ομπρέλα των δήμων
Σχολικές εφορείες
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΦΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ

Οι σχολικές εφορείες στη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Οι σχολικές εφορείες επιτελούσαν και επιτελούν ίσως ένα από τα σημαντικότερα καθήκοντα στην αλυσίδα του οικοδομήματος που λέγεται εκπαιδευτικό σύστημα.

Δεν λέμε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ως προς την εύρυθμη λειτουργία τους τα οποία πηγάζουν από τους μη ικανοποιητικούς προϋπολογισμούς που διαθέτουν, αλλά και από την υποστελέχωση ιδιαίτερα σε τεχνικούς αλλά και εργατικό προσωπικό.

Επίσης αρκετά από τα προβλήματα τους, πηγάζουν και από την υποστελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών του ΥΠΠΑΝ.

Η διάλυση τους, και η ένταξή τους κάτω από την ομπρέλα των δήμων, είναι κατά την άποψή μας λανθασμένη.

Λανθασμένη γιατί το δημόσιο σχολείο θα οδηγηθεί σε μαρασμό από την άποψη ότι οι δήμοι, απέδειξαν ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα προβλήματα που παρουσιάζονται στις δημαρχεύουσες περιοχές τους.

Όταν για τους δήμους λόγω άλλων καθηκόντων δεν θα είναι το πρώτο μέλημα τους οι σχολικές μονάδες, αντιλαμβάνεστε ότι τα νέα δεδομένα θα δημιουργήσουν πάρα πολλά προβλήματα και πιστεύουμε ακράδαντα, ότι οι υπηρεσίες στις σχολικές μονάδες δεν θα είναι σε επίπεδο εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων.

Τα πολλά βαρίδια που έχουν οι δήμοι δεν θα είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν ένα ζωντανό οργανισμό όπως είναι τα σχολεία, με την αμεσότητα επίλυσης αλλά και με την ευελιξία που πρέπει να επιλύονται.

Εκείνο το οποίο θα πρέπει να γίνει, είναι να ενισχυθούν οι σχολικές εφορείες με μεγαλύτερους προϋπολογισμούς και περισσότερο έμψυχο προσωπικό.

Γι’ αυτό ως Δημοκρατικό Κόμμα καταθέτουμε τροπολογία για μη διάλυση των σχολικών μονάδων και θα μελετήσουμε το ενδεχόμενο ενίσχυσής τους για να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες του δημόσιου σχολείου.

Γραφείο Τύπου

3 Μαρτίου 2022

ροή ειδήσεων