Χρ. Σαββίδης: Με τις τροπολογίες ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ, δίνεται η δυνατότητα άντλησης εκατομμυρίων από το Ταμείο Ανάκαμψης για την δημόσια παιδεία
Ανακοινώσεις |

Δήλωση Χρύσανθου Σαββίδη-Βουλευτή ΔΗ.ΚΟ και Αναπληρωτή Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, οι τροπολογίες του ΔΗ.ΚΟ και της ΕΔΕΚ, που αφορούν τους περί Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης (Υποχρεωτική Φοίτηση και Παροχή Δωρεάν Παιδείας) Νόμους του 1993 έως 2019, πέρασαν ομόφωνα.

Συγκεκριμένα, ως Δημοκρατικό Κόμμα, καταθέσαμε τροπολογία για τις σχολικές χρονιές 2023/2024 και 2024/2025, κατά τις οποίες τα παιδιά θα φοιτούν σε δημόσια και κοινοτικά νηπιαγωγεία, ενώ κατά την σχολική χρονιά 2025/2026 θα φοιτούν σε δημόσια, κοινοτικά ή ιδιωτικά νηπιαγωγεία, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Επιπρόσθετα η τροπολογία της ΕΔΕΚ, αναφέρει ότι από την σχολική χρονιά 2026/2027 οι μαθητές, θα φοιτούν στην περιφέρειά τους.

Με τις τροπολογίες του ΔΗ.ΚΟ και της ΕΔΕΚ, θα παρασχεθεί στο κράτος η δυνατότητα άντλησης εκατομμυρίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ενισχύοντας την δημόσια παιδεία.

24 Νοεμβρίου 2022

Γραφείο Τύπου

ροή ειδήσεων