Χρ. Σαββίδης – Μέτρα πρόληψης και αποκατάστασης για τις καταστροφικές πυρκαγιές
Ανακοινώσεις |

Δήλωση Χρύσανθου Σαββίδη- Βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος και Μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος

Στην σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, συζητήθηκαν τα δύο αυτεπάγγελτα με θέματα: “οι συνέπειες των καταστροφικών πυρκαγιών και μέτρα πρόληψης και αποκατάστασης” και “οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την λειτουργία παράνομων σκυβαλότοπων- μέτρα και ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών”.

Όπως έχουμε ενημερωθεί η κυβέρνηση έγκρινε την επιδότηση τεμαχιστών, που φτάνει στο 1εκ. Ευρώ και όσο αφορά το πλαίσιο δράσεων για τις εκστρατείες καθαρισμών σκυβαλότοπων, το κονδύλι που έχει εγκριθεί είναι 1,7 εκ.ευρώ, το οποίο και θα πρέπει να αξιοποιηθεί από τις τοπικές κοινωνίες. Επιπρόσθετα, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ.Μαρία Παναγιώτου, αναφέρθηκε στις αποφάσεις που πάρθηκαν σήμερα από το Υπουργικό Συμβούλιο και αφορούν την άμεση πρόσληψη 108 ατόμων για την ενίσχυση της στελέχωσης του Τμήματος Δασών.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα, χαιρετίζουμε επίσης την απόφαση της Κυβέρνησης για την απόκτηση δέκα ιδιόκτητων πτητικών μέσων αλλά και την επιδότηση για καθαρισμό εγκαταλελειμμένων αγροτικών περιοχών και την εκστρατεία ενημέρωσης για τις πυρκαγιές και προστασίας δασικών και άλλων περιοχών. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι οι ποινές όσων κάνουν αλόγιστη και παράνομη χρήση πυροτεχνημάτων, επιβάλλεται να αυστηροποιηθούν. Η πρόσφατη πυρκαγιά στην περιοχή της Τριμίκλινης αποτελεί το πιο τρανταχτό παράδειγμα για την προώθηση αυστηρής νομοθεσίας που να τιμωρεί τους παρανομούντες.

3 Ιουλίου 2024

Γραφείο Τύπου

ροή ειδήσεων