Χρ. Σαββίδης – Πρόταση νόμου για τον καθορισμό των διευθύνσεων του ΟΚΥΠΥ
Ανακοινώσεις |

Κατά την σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, συζητήθηκε η πρόταση νόμου του Βουλευτή του Δημοκρατικού Κόμματος, Χρύσανθου Σαββίδη, η οποία διαλαμβάνει την τροποποίηση του περί Ίδρυσης Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2023 και θα διαβάζεται μαζί με τους περί της Ίδρυσης Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας Νόμους του 2017 έως 2023.

Συγκεκριμένα, η πρόταση νόμου αφορά στον καθορισμό των διευθύνσεων του ΟΚΥΠΥ, ώστε να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία των δημόσιων νοσηλευτηρίων και η βέλτιστη παροχή υγειονομικών υπηρεσιών, να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες και οι ανάγκες της κάθε επαρχίας αναφορικά με τον καθορισμό των διευθύνσεων των δημόσιων νοσηλευτηρίων.

Ο Βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Χρύσανθος Σαββίδης, σε δηλώσεις του ανέφερε πως η Υπουργός Υγείας, κ. Πόπη Κανάρη αντικρίζει θετικά την συγκεκριμένη πρόταση νόμου και όπως έχει αναφέρει και η ίδια στην σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ε Υγείας θα πραγματοποιήσει συνάντηση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥπΥ, για να συζητηθεί το ενδεχόμενο να δοθούν πρόσθετα κονδύλια, ώστε να εγκριθούν τρείς νέες θέσεις εκτελεστικών διευθυντών.

Συγκεκριμένα, εάν προχωρήσει προς ψήφιση η πιο πάνω πρόταση νόμου , τα νοσηλευτήρια Πάφου, Αμμοχώστου και Μακάριο, θα αποκτήσουν τον δικό τους εκτελεστικό διευθυντή.

Ο κ. Σαββίδης, τόνισε ότι σκοπός της συγκεκριμένης πρότασης νόμου είναι να βελτιωθεί η λειτουργικότητα των δημόσιων νοσηλευτηρίων και το καθένα να διοικείται αυτόνομα.

Γραφείο Τύπου

1 Ιουνίου 2023

ροή ειδήσεων