Χρ. Σαββίδης – Ψηφιακή εφαρμογή ΕΑΗΥ και ηλεκτρονικός φάκελος υγείας
Ανακοινώσεις |

Στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας συζητήθηκαν δύο θέματα: α) Ο προϋπολογισμός της Εθνικής Αρχής Ηλεκτρονικής Υγείας με σκοπό την έγκριση ποσού ύψους €5.725.506 και β) η διασφάλιση χώρων θηλασμού στους χώρους εργασίας.

Αναφορικά με το πρώτο θέμα ο κ. Σαββίδης δήλωσε ότι η ΕΑΗΥ θα διαθέσει περίπου € 1.500.000 για την κατασκευή ενός mobile app για να μπορεί κάποιος να έχει στο κινητό του τον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας του αλλά και γενικές πληροφορίες όπως το ιατρικό ιστορικό, αποτελέσματα εξετάσεων, συνταγές φαρμάκων, εισαγωγές στο νοσοκομείο, εμβολιασμούς και άλλες πληροφορίες σχετικά με την υγεία ενός ατόμου.

Απορίας άξιο είναι ότι ενώ η ΕΑΗΥ σκέφτηκε πρώτη την κατασκευή ενός τέτοιου application και κέρδισε ανταγωνιστικό πρόγραμμα έξι εκατομμυρίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση για να εφαρμόσουν οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης αυτήν την ιδέα και τεχνογνωσία, τελικά οι Ευρωπαίοι ενδέχεται να υλοποιήσουν αυτήν την ιδέα γρηγορότερα από εμάς γιατί εμείς έχουμε αργές διαδικασίες συνεννόησης μεταξύ μας.

Για το θέμα της διασφάλισης χώρων θηλασμού στους χώρους εργασίας ο κ. Σαββίδης είπε ότι το δημοκρατικό κόμμα είναι υπέρ και ότι θα δρομολογήσουν συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας για να μπορέσουν να προχωρήσουν οι κανονισμοί. Όπως προχώρησε η κυβέρνηση την επέκταση της άδειας μητρότητας από τις 18 στις 22 εβδομάδες, έτσι και σε αυτήν την περίπτωση το δημοκρατικό κόμμα θα στηρίζει και θα είναι πάντα κοντά σε θέματα που αφορούν στη μητρότητα. 

Γραφείο Τύπου

29 Φεβρουαρίου

ροή ειδήσεων