Χρ. Σαββίδης: Στη σωστή κατεύθυνση η πρόταση αύξησης του προστίμου για παράνομη στάθμευση σε χώρους ΑμεΑ
Ανακοινώσεις |

Συζητήθηκε σήμερα, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Μεταφορών, η πρόταση νόμου που αφορά στο θέμα της αύξησης του προστίμου για παράνομη στάθμευση σε χώρους που σταθμεύουν άτομα με αναπηρία.

Η πρόταση κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Θα την μελετήσουμε στην κοινοβουλευτική ομάδα, αλλά το πρόβλημα δεν είναι μονοδιάστατο. Είναι θέμα παιδείας αλλά και καλύτερων και περισσότερων ελέγχων από την αστυνομία και τις τοπικές αρχές. Να σημειώσουμε ότι με την αλλαγή της νομοθεσίας το 2019 έχουν μειωθεί περισσότερο από 50% οι καταγγελίες και οι συμπολίτες μας έχουν συμμορφωθεί με την υπάρχουσα νομοθεσία.

Σε τοπικό επίπεδο είναι αναγκαία η καλύτερη συντήρηση των χώρων στάθμευσης ΑΜΕΑ γιατί πολλές φορές βιώσαμε το φαινόμενο να μην υπάρχει διακριτή σήμανση ότι είναι χώρος ΑΜΕΑ. Επίσης, τα άτομα με αναπηρία υποχρεούνται να διαθέτουν και να αναρτούν σε ορατό σημείο μέσα στο αυτοκίνητό τους την κάρτα αναπηρίας.

Τέλος, θεωρούμε ότι μια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού θα βοηθήσει στην μείωση της παράνομης στάθμευσης σε χώρους ΑΜΕΑ.

19 Ιανουαρίου 2024

Γραφείο Τύπου

ροή ειδήσεων