Χρ. Σαββίδης: Στόχος μας να βελτιώσουμε τη διαδικασία των εξετάσεων για τους μαθητές μας με όποιο τρόπο μπορούμε
Εκπαίδευση Λυκειακός Κύκλος
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΦΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ

Αφουγκραζόμενος τις ανησυχίες μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, σε ότι αφορά το θέμα των εξετάσεων τετραμήνων, αλλά και τα κατάλοιπα της πανδημίας στον εκπαιδευτικό και ψυχολογικό τομέα των μαθητών, έχω εγγράψει θέμα σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας.

Οι πιο πάνω προβληματισμοί αναμένεται να συζητηθούν σε έκτακτη συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας την ερχόμενη Δευτέρα (21/02/2022), στην παρουσία των Υπουργών Παιδείας και Υγείας.

Στη συνεδρία, πρόκειται να ενημερωθούμε για τα αποτελέσματα των Εξετάσεων Τετραμήνων (Α΄ Τετράμηνο), οι οποίες εφαρμόστηκαν φέτος για πρώτη φορά σε ολόκληρο το φάσμα του Λυκειακού Κύκλου. Επίσης, έχω ζητήσει ενημέρωση για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν από την εφαρμογή των ενδιάμεσων εξετάσεων και πλήρης τεκμηρίωση των στόχων που είχαν τεθεί και επιτεύχθηκαν, αλλά και αυτών που δεν επιτεύχθηκαν, με την εφαρμογή του εν λόγω θεσμού.

Στόχος μας, είναι να προσπαθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε να βελτιώσουμε την διαδικασία των εξετάσεων και να συμβάλουμε στην επίτευξη όλων των στόχων του θεσμού, για να αντλήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα θετικά αποτελέσματα, για τους μαθητές μας. Επιπρόσθετα, θα αναλυθούν τα θέματα που άπτονται υγειονομικής φύσεως(π.χ. test to stay), τα οποία επηρεάζουν αναμφίβολα τους μαθητές σε όλους τους τομείς. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να προτείνουμε ενέργειες με τις οποίες θα στηρίξουμε έμπρακτα τους μαθητές, κατά την διάρκεια αλλά και μετά το τέλος της πανδημίας.

Γραφείο Τύπου

16 Φεβρουαρίου 2022

ροή ειδήσεων