Χρ. Σαββίδης – Συνάντηση με την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας
Ανακοινώσεις |

Ο Βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Χρύσανθος Σαββίδης, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας, κ. Μαριλένα Ευαγγέλου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Ο κ. Σαββίδης, ως Βουλευτής Πάφου, όπως ανέφερε λαμβάνει αρκετά παράπονα από πολίτες της Επαρχίας Πάφου, για τις τεράστιες καθυστερήσεις στην καταβολή επιδομάτων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, αλλά και για τα επίδομα τέκνου.

Επιπλέον, εξέφρασε στην Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας και τους έντονους προβληματισμούς του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Επαρχιακό Γραφείο Κοινωνικής Ευημερίας Πάφου.

Όσον αφορά την υποστελέχωση και τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Επαρχιακό Γραφείο Κοινωνικής Ευημερίας Πάφου, η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, όπως ανέφερε είναι γνώστης αυτών των προβλημάτων και αναμένεται το επόμενο διάστημα να πραγματοποιήσει σχετική επίσκεψη.

Όσον αφορά τα επιδόματα ΕΕΕ, η Υφυπουργός, επισήμανε, ότι γίνονται προσπάθειες ώστε να οι αιτήσεις να αξιολογούνται το συντομότερο δυνατόν και να δίνεται προτεραιότητα σε αιτήσεις μεγαλύτερης κοινωνικής ανάγκης.

Επιπλέον, η κ. Ευαγγέλου όπως ανέφερε στον κ. Σαββίδη, είναι στα άμεσα σχέδια του Υφυπουργείου Κοινωνικής πρόνοιας, να υλοποιήσει ένα σχέδιο στο οποίο οι δικαιούχοι του ΕΕΕ, θα αποκτούν δεξιότητες μέσω των προγραμμάτων της ΑνΑΔ, ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν πιο εύκολα μελλοντικά στην αγορά εργασίας. Επί του θέματος ο κ. Σαββίδης, εισηγήθηκε να ενταχθούν και τα προγράμματα των ΜΙΕΕΚ στο συγκεκριμένο σχέδιο, ώστε τα συγκεκριμένα άτομα να αποκτήσουν γνώσεις, τεχνικές δεξιότητες αλλά και επαγγελματικές ικανότητες, ώστε να καταστούν ικανότεροι και αποτελεσματικότεροι για απασχόληση και συμμετοχή στην αγορά εργασίας.

Τέλος, ο Βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος ευχαρίστησε την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας για τις προσπάθειες που καταβάλλει και αποφάσισαν από κοινού να βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για προώθηση και επίλυση θεμάτων που απασχολούν την πόλη και επαρχία μας και άπτονται στο έργο του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας.

Γραφείο Τύπου

12 Ioυνίου 2023

ροή ειδήσεων