Χρ. Σαββίδης: Τασσόμαστε υπέρ της δημιουργίας Εθνικής Στρατηγικής Μείωσης των Εμφραγμάτων και των Εγκεφαλικών Επεισοδίων
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΦΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Συζητήσαμε σήμερα στη Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας, το θέμα που αφορά την Εθνική Στρατηγική Μείωσης των Εμφραγμάτων και των Εγκεφαλικών Επεισοδίων.

Τα δύο αυτά είδη επεισοδίων, χαρακτηρίζονται ως αόρατες ασθένειες, γι’ αυτό και χρειάζονται ιδιαίτερη διαχείριση. Η διαχείριση αυτή είμαστε πεπεισμένοι ότι, μπορεί να επέλθει μέσα από μια ολοκληρωμένη Εθνική Στρατηγική.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί στην σημερινή επιτροπή Υγείας, στην χώρα μας αντιμετωπίζουμε περίπου χίλια περιστατικά τον χρόνο, με μια αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια, της τάξης του 34%. Αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι το 25% των ατόμων που έχουν έρθει αντιμέτωποι με ένα εγκεφαλικό επεισόδιο ή έμφραγμα, μένουν με κάποια κατάλοιπα, έχουμε ως αποτέλεσμα ένα συνολικό αριθμό, 250 συνανθρώπων μας, να αναγκάζεται να συνεχίσει την ζωή του με τις συνέπειες των επεισοδίων αυτών.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα, τασσόμαστε υπέρ της δημιουργίας, Εθνικής Στρατηγικής Μείωσης των Εμφραγμάτων και των Εγκεφαλικών Επεισοδίων. Η Στρατηγική αυτή θεωρούμε ότι, θα πρέπει να βασίζεται σε πέντε κύριους πυλώνες, όπως η διατήρηση πλήρων στατιστικών δεδομένων, ο εμπλουτισμός των φαρμακευτικών σκευασμάτων, αύξηση των κέντρων αποκατάστασης, ενίσχυση της ενημερωτικής καμπάνιας και τέλος άμεση προσβασιμότητα των ασθενών στα κέντρα αποκατάστασης.

Εν κατακλείδι, ως κόμμα θα συμβάλουμε και εμείς στην δημιουργία αλλά και υλοποίηση της συγκεκριμένης στρατηγικής, ευελπιστώντας στην σύντομη εφαρμογή της, για το κοινό καλό.

Γραφείο Τύπου

26 Μαΐου 2022

ροή ειδήσεων