Χρ. Σαββίδης: Τασσόμαστε υπέρ των νομοσχεδίων που στηρίζουν και μειώνουν την ταλαιπωρία των ασθενών
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΠΑΦΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ

Συζητήσαμε σήμερα στη Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας το νομοσχέδιο με τίτλο, «ο περί Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων (Έλεγχος Ίδρυσης και Λειτουργίας) (Τροποποιητικός) Νόμος του 2021».

Σκοπός του συγκεκριμένου νομοσχεδίου, είναι η τροποποίηση του βασικού νόμου, ώστε να δοθεί η δυνατότητα αδειοδότησης νοσηλευτηρίων που στο παρόν στάδιο δεν διαθέτουν κουβούκλιο ασφαλείας, ενώ προτίθενται να παρέχουν θεραπείες, η προετοιμασία των οποίων γίνεται σε κουβούκλιο ασφαλείας.

Με την προτεινόμενη τροποποίηση θα παρέχεται η δυνατότητα σε ειδικούς ιατρούς να συνεργάζονται με νοσηλευτήρια που είναι αδειοδοτημένα με τις σχετικές ιατρικές ειδικότητες.

Εμείς ως Δημοκρατικό Κόμμα, τασσόμαστε υπέρ των νομοσχεδίων που στηρίζουν και μειώνουν την ταλαιπωρία των ασθενών, που πάσχουν από καρκίνο.

Παρόλα αυτά, εκφράζουμε τους ενδοιασμούς και τις ανησυχίες μας ως προς την ορθή μεταφορά και διαχείριση των φαρμάκων. Πάγια θέση μας, είναι η αποφυγή ταλαιπωρίας των ασθενών, παράλληλα όμως διασφαλίζοντας την παροχή υψηλής ποιότητας ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών.

Περαιτέρω πρόκειται να τοποθετηθούμε με την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου όπου θα απαντηθούν τα ερωτήματα που έχουμε θέσει προς τα εμπλεκόμενα μέρη.

Τέλος, σχετικά με το δεύτερο θέμα της σημερινής συνεδρίας να σημειώσω ότι ως Δημοκρατικό Κόμμα είμαστε υπέρ της διεξαγωγής μελέτης για δημιουργία Κέντρου Αλλογενών Μεταμοσχεύσεων Μυελού των Οστών στην Κύπρο αφού υπάρχει μεγάλη προοπτική εξοικονόμησης χρημάτων αλλά και μείωσης της ταλαιπωρίας των συνανθρώπων μας που υποχρεούνται να μεταφέρονται στο εξωτερικό για μεταμόσχευση.

Γραφείο Τύπου

13 Ιανουαρίου 2022

ροή ειδήσεων