Χρ. Σαββίδης: Θα ζητήσουμε την αυστηροποίηση των ποινών για την ανεξέλεγκτη ρίψη πυροτεχνημάτων
Ανακοινώσεις |

Δήλωση Χρύσανθου Σαββίδη- Βουλευτή ΔΗΚΟ και Μέλους της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος

Στην σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιβάλλοντος, συζητήθηκε το αυτεπάγγελτο θέμα αναφορικά με το φαινόμενο της ρίψης πυροτεχνημάτων παγκύπρια και η μη εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας.

Η ρίψη πυροτεχνημάτων είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, το οποίο μέρα με τη μέρα δυσχεραίνει τη ζωή ολοένα και περισσότερων ανθρώπων. Δυστυχώς μόνο το 10% των πυροτεχνημάτων είναι αδειοδοτημένα και το υπόλοιπο 90% είναι παράνομα.

Από την ανεξέλεγκτη ρίψη πυροτεχνημάτων σε εκδηλώσεις, γάμους, βαφτίσεις κτλπ δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα οχλαγωγίας κυρίως σε πυκνοκατοικημένες περιοχές αλλά και σοβαρά θέματα εξαγρίωσης των κατοικίδιων.

Από πλευράς μας, ως Δημοκρατικό Κόμμα, συμμεριζόμαστε τη σοβαρότητα αυτής της ανεξέλεγκτης κατάστασης και γι’ αυτό μέσω πρότασης νόμου θα ζητήσουμε την αυστηροποίηση των ποινών αλλά και την ευθύνη των ιδιοκτητών των υποστατικών.

Χαιρετίζουμε τους ελέγχους που διενεργεί η αστυνομία, αλλά θέλουμε να τονίσουμε ότι υπάρχει ένα κενό το οποίο θα πρέπει να διευθετήσουμε.

Γραφείο Τύπου

27 Σεπτεμβρίου 2023

ροή ειδήσεων