Χρ. Σενέκης-Α. Νικηταράς: Απαράδεκτες οι δηλώσεις του Βρετανού Ύπατου Αρμοστή στην Κύπρο
Ανακοινώσεις |

Καταδικάζουμε ως απαράδεκτες, αβάσιμες και ανιστόρητες τις δηλώσεις του βρετανού Ύπατου Αρμοστή στην Κύπρου, κ. Ιρφάν Σιντίκ, ο οποίος σε ομιλία του ενώπιον βρετανών σφετεριστών ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα επιχείρησε να δικαιολογήσει την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο, το μαύρο καλοκαίρι του 1974.

Χρησιμοποιώντας το πραξικόπημα και το σύστημα εγγυήσεων, ο εν λόγω βρετανός πρέσβης παρουσίασε ως νόμιμη την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Τον ανιστόρητο βρετανό πρέσβη διαψεύδουν τα σχετικά ψηφίσματα της Γενικής Συνέλευσης και του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και γνωματεύσεις διεθνούς κύρους νομικών και διεθνολόγων.

Γι’ αυτό, οφείλει, εν όψει των μαύρων επετείων, να απολογηθεί ή να επιστρέψει στη Γηραιά Αλβιώνα ως ανεπιθύμητος των χιλιάδων σκοτωμένων και αγνοουμένων, των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και των εγκλωβισμένων, που άφησε πίσω της για μισό αιώνα η βάρβαρη τουρκική εισβολή και η συνεχιζόμενη κατοχή.

Δεν θα επιτρέψουμε η καταδυνάστευση των λαών από το βρετανικό στέμμα προ της αποαποικιοποίησης να εξελιχθεί σε περιφρόνηση της διεθνούς νομιμότητας και της λογικής, προς υπεράσπιση των συμφερόντων μιας δράκας βρετανών σφετεριστών στην κατεχόμενη γη μας.

Γραφείο Τύπου

20 Ιουλίου 2023

ροή ειδήσεων