Χρ. Σενέκης: Αναμένουμε από την εκτελεστική εξουσία να αντιμετωπίσει με θετική προσέγγιση τις εισηγήσεις του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Ανακοινώσεις |

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΕΝΕΚΗ

Προϋπολογισμός του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών για το έτος 2023

Στη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, Εγκλωβισμένων, Αγνοουμένων και Παθόντων εξετάστηκε ο προϋπολογισμός του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών για το έτος 2023.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, που τέθηκε ενώπιον μας, επιβεβαιώνεται ο σημαντικός ρόλος που επιτελεί διαχρονικά ο Φορέας ως το ουσιαστικότερο στήριγμα του προσφυγικού κόσμου.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Φορέα ενημέρωσε την Επιτροπή για τις εισηγήσεις του, με στόχο τον εμπλουτισμό των διαθέσιμων προγραμμάτων και αναμένεται η έγκριση από την εκτελεστική εξουσία.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα, αναμένουμε από την εκτελεστική εξουσία να αντιμετωπίσει με θετική προσέγγιση τις εν λόγω εισηγήσεις.

Επιπλέον, καλούμε την εκτελεστική εξουσία να παράσχει άμεσα στον Φορέα το προσωπικό και την υλικοτεχνική υποδομή, που είναι απαραίτητα για τη διαχείριση του εσόδου από την είσπραξη του τέλους του 0,4% επί των αγοραπωλησιών ακίνητης ιδιοκτησίας στις ελεύθερες περιοχές και για την σταδιακή υλοποίηση του εργαλείου της ετήσιας αποζημίωσης για την απώλεια χρήσης των κατεχόμενων περιουσιών.

Γραφείο Τύπου

1η Νοεμβρίου 2022

ροή ειδήσεων