Χρ. Σενέκης – Αναβάθμιση σταδίων των προσφυγικών σωματείων
Ανακοινώσεις |

Στη σημερινή συνεδρία της Κ.Ε. Προσφύγων, Εγκλωβισμένων, Αγνοουμένων και Παθόντων εξετάστηκε η πορεία υλοποίησης προηγούμενης απόφασης, που λήφθηκε στο ανώτατο επίπεδο, σε σύσκεψη στο Προεδρικό το 2020, για την αναβάθμιση των σταδίων των προσφυγικών σωματείων της Ανόρθωσης, της Σαλαμίνας και του Εθνικού Άχνας.

Σε πρώτο στάδιο και υπό την επιμέλεια της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων ετοιμάστηκαν ολοκληρωμένες μελέτες αναβάθμισης των εν λόγω σταδίων, οι οποίες παρουσιάστηκαν στις 26 Ιουλίου 2023.

Αμέσως μετά, τα εμπλεκόμενα σωματεία έχουν αποστείλει σχετική επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την οποία ζητείται η πραγματοποίηση νέας σύσκεψης στο Προεδρικό, για να συζητηθεί η σταδιακή υλοποίηση της αναβάθμισης των σταδίων, σε ένα χρονικό ορίζοντα πενταετίας.
Συνεπώς, επιβάλλεται να γίνουν οι σχετικές προβλέψεις κονδυλίων στον υπό διαμόρφωση Κρατικό Προϋπολογισμό του 2024 για να γίνει το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση της αναβάθμισης.

Αναμένουμε άμεσα να οριστεί η σύσκεψη, που έχει ζητηθεί, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να καθοριστεί ο οδικός χάρτης για την υλοποίηση της αναβάθμισης. Η υλοποίηση αυτού του μεγαλεπήβολου σχεδίου αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσουν τα συγκεκριμένα προσφυγικά σωματεία να συνεχίσουν τα επιτελούν την ιστορική αποστολή τους, η οποία δεν περιορίζεται στα στενά αθλητικά πλαίσια. Είναι γι’ αυτό τον λόγο που θεωρούμε υποχρέωση της Πολιτείας να ενεργοποιήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες για την υλοποίησή του.

Γραφείο Τύπου

26 Σεπτεμβρίου 2023

ροή ειδήσεων