Χρ. Σενέκης – Αποκατάσταση μειώσεων που έγιναν στους μισθούς των υπαλλήλων της Ελληνικής Τράπεζας, οι οποίοι προέρχονται από τον πρώην Συνεργατισμό
Ανακοινώσεις |

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΕΝΕΚΗ

Αποκατάσταση μειώσεων που έγιναν στους μισθούς των υπαλλήλων της Ελληνικής Τράπεζας, οι οποίοι προέρχονται από τον πρώην Συνεργατισμό

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε κατά τη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ότι το ζήτημα, που έχουμε εγγράψει στην εν λόγω Επιτροπή τον περασμένο Σεπτέμβριο και αφορά στην αποκατάσταση των μειώσεων στους μισθούς των υπαλλήλων της Ελληνικής Τράπεζας, που προέρχονται από τον πρώην Συνεργατισμό, βρίσκεται σε θετική πορεία επίλυσης.

Συγκεκριμένα, για το μεγαλύτερο μέρος των επηρεαζόμενων έχει γίνει αποκατάσταση των μειώσεων και αναμένεται τον επόμενο μήνα και η αναδρομική καταβολή από την 1/1/2019, όπως προβλεπόταν στα συμφωνηθέντα μεταξύ των εμπλεκομένων.

Ωστόσο, εκκρεμούν η αποκατάσταση των μειώσεων στους υπαλλήλους της Ελληνικής Τράπεζας, οι οποίοι προέρχονται από την πρώην Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα και η αποκατάσταση του ύψους της εργοδοτικής εισφοράς στο Ταμείο Προνοίας των υπαλλήλων της Ελληνικής Τράπεζας.

Ως εκ τούτου, η Επιτροπή αποφάσισε να επαναφέρει το ζήτημα σε εύλογο χρονικό διάστημα για να εξεταστεί κατά πόσο έχουν αντιμετωπιστεί οι ως άνω αναφερόμενες εκκρεμότητες.

Γραφείο Τύπου

1η Νοεμβρίου 2022

ροή ειδήσεων