Χρ. Σενέκης – Δημιουργία υποστηρικτικού κοινωνικού δικτύου προστασίας για την υλοποίηση του Σχεδίου «Κτίζω»
Ανακοινώσεις |

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΕΝΕΚΗ

Η εξαγγελία του Σχεδίου «Κτίζω» ανέδειξε τα άμεσα αντανακλαστικά και τις ευαισθησίες της κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη και του υπουργού Εσωτερικών, κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου, για την άμεση αντιμετώπιση, κατά τρόπο ολιστικό, των προβλημάτων στις συνθήκες διαβίωσης συμπολιτών μας σε πεπαλαιωμένες προσφυγικές πολυκατοικίες, οι οποίες κρίθηκαν ακατάλληλες.

Περνώντας άμεσα στο στάδιο της υλοποίησης του Σχεδίου «Κτίζω», αναδείχθηκαν κάποιες πρακτικές δυσκολίες, καθώς και εύλογες ανησυχίες από τους επηρεαζόμενους, οι οποίες θα έπρεπε να ληφθούν σοβαρά υπόψη.

Σε αυτό πλαίσιο ο υπουργός Εσωτερικών ενήργησε άμεσα και αποτελεσματικά, ώστε να εμπλακούν στην υλοποίηση του Σχεδίου «Κτίζω» φορείς, οργανισμοί, εταιρείες, δήμοι, ΜΚΟ και η Εκκλησία της Κύπρου, για να δημιουργηθεί ένα υποστηρικτικό δίκτυο κοινωνικής προστασίας, με επίκεντρο τις πλέον ευάλωτες ομάδες επηρεαζομένων.

Χαιρετίζουμε τη νέα πρωτοβουλία του υπουργού Εσωτερικών, η οποία στοχεύει στο να μη μείνει κανείς πίσω και να μπορέσουν όλοι οι επηρεαζόμενοι να απολαύσουν του ευεργετήματος να αποκτήσουν ένα καινούργιο διαμέρισμα σε μια σύγχρονη πολυκατοικία, με τη λιγότερη δυνατή ταλαιπωρία.

Συγχαίρουμε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του υπουργού Εσωτερικού, αποδεικνύοντας εμπράκτως την κοινωνική ευαισθησία τους.

Γραφείο Τύπου

22 Ιουνίου 2023

ροή ειδήσεων