Χρ. Σενέκης – Εισήγηση του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών, η αξιοποίηση των εσόδων από το τέλος 0,4% για κάλυψη μη εξυπηρετούμενων δανείων με κρατικές εγγυήσεις
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΕΝΕΚΗ

Στη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, Εγκλωβισμένων, Αγνοουμένων και Παθόντων συζητήθηκε ο σχεδιασμός για την αξιοποίηση των εσόδων από την είσπραξη του τέλους 0,4% από τις αγοραπωλησίες ακίνητης ιδιοκτησίας στις ελεύθερες περιοχές.

Μετά τη συνεδρία της Επιτροπής στις 2 Μαΐου 2023 υπήρξε προσπάθεια να παρουσιαστεί πρόθεση του υπουργού Οικονομικών να «βάλει χέρι» στα συγκεκριμένα έσοδα για κάλυψη μη εξυπηρετούμενων δανείων με κρατικές εγγυήσεις στον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών.

Στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής ξεκαθαρίστηκε ότι η κάλυψη μη εξυπηρετούμενων δανείων των πιο ευάλωτων κατηγοριών των προσφύγων από τα έσοδα του τέλους 0,4% αποτελεί εισήγηση του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών προς το υπουργείο Οικονομικών και όχι το αντίστροφο.

Ως ΔΗΚΟ έχουμε ως θέση αρχής ότι τα έσοδα από την είσπραξη του συγκεκριμένου τέλους θα πρέπει εξυπηρετούν τον σκοπό της νομοθετικής θεσμοθέτησής του, δηλαδή να μπαίνουν στο ταμείο του Κεντρικού Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών για σκοπούς αποζημίωσης για την απώλεια χρήσης.

Γραφείο Τύπου

11 Ιουλίου 2023

ροή ειδήσεων