Χρ. Σενέκης: Η απόφαση ΠτΔ για αναπομπή των περί δήμων και κοινοτήτων νόμων ναρκοθετεί την εφαρμογή της μεταρρύθμισης της Τ.Α.
Ανακοινώσεις |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΕΝΕΚΗ

Αναπομπή των περί δήμων και κοινοτήτων νόμων

Η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να ασκήσει το συνταγματικό δικαίωμά του για μερική αναπομπή των νομοθεσιών, που αφορούν στη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αποτελεί μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη.

Πρόκειται για επιλεκτική ευαισθησία της Εκτελεστικής Εξουσίας, η οποία ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και ναρκοθετεί την προοπτική εφαρμογής της μεταρρύθμισης.

Πλέον, με την ίδια επιχειρηματολογία οντότητες, οι οποίες έχουν επιφυλάξεις ή και αντιρρήσεις για τις μεταρρυθμιστικές ρυθμίσεις που τις αφορούν, μπορούν να θεμελιώσουν τις δικές τους διαφορετικές αξιώσεις.

Η συγκεκριμένη αναπομπή αποτελεί εχθρική κίνηση προς τις πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες προέβησαν σε σημαντικούς συμβιβασμούς για να βρεθούν οι απαραίτητες συγκλίσεις και να εξυπηρετηθεί ο μεγάλος στόχος της μεταρρύθμισης.

Γι’ αυτό, ως ΔΗΚΟ, κάνουμε έκκληση προς την Εκτελεστική Εξουσία να αποσύρει την αναπομπή και να μη θέσει σε κίνδυνο την εφαρμογή της μεταρρύθμισης.

Σε διαφορετική περίπτωση θα φέρει ακεραία την ευθύνη για τις συνέπειες.

Γραφείο Τύπου

4 Απριλίου 2022

ροή ειδήσεων