Χρ. Σενέκης: Προβληματική η επιλογή του υπουργείου Παιδείας να εργοδοτεί εκπαιδευτικούς, σε συγκεκριμένα προγράμματα, με το καθεστώς της αγοράς εργασίας
Ανακοινώσεις |

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΕΝΕΚΗ

Το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών που εργοδοτούνται με αγορά υπηρεσιών από το ΥΠΠΑΝ

Στη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων συζητήθηκαν τα πολλά, μεγάλα και χρόνια προβλήματα, που δημιουργούνται, με την επιλογή του υπουργείου Παιδείας να εργοδοτεί εκπαιδευτικούς, σε συγκεκριμένα προγράμματα, με το καθεστώς της αγοράς εργασίας.

Ως ΔΗΚΟ θεωρούμε ότι η συγκεκριμένη επιλογή αποτελεί εξαιρετικά προβληματικό τρόπο εργοδότησης σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα, όπως είναι η Παιδεία.

Θεωρούμε ότι πέραν των ανισοτήτων και της καταπάτησης θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων, που συνεπάγεται ο συγκεκριμένος τρόπος εργοδότησης, πλήττει ευθέως το κύρος και την αποστολή της δημόσιας Παιδείας.

Καλούμε τα υπουργεία Παιδείας και Εργασίας να συμμορφωθούν άμεσα με τη σχετική απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου, η οποία αποτελεί καταπέλτη για την αναλγησία που επιδεικνύει η παρούσα κυβέρνηση και αφορά τη διαιώνιση από το 2013 μέχρι και σήμερα του μεσαιωνικού καθεστώτος της αγοράς εργασίας στην εκπαίδευση.

Γραφείο Τύπου

29 Μαρτίου 2022

ροή ειδήσεων