Χρ. Σενέκης – Συνάντηση Κ.Ε. Εσωτερικών με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών του κοινοβουλίου του γερμανικού κρατιδίου της Έσσης
Ανακοινώσεις |

Διεξήχθη σήμερα συνάντηση της Κ.Ε. Εσωτερικών με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αναφορών του κοινοβουλίου του γερμανικού κρατιδίου της Έσσης, η οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, με σκοπό την επιτόπου ενημέρωσή της για ζητήματα που αφορούν τους πρόσφυγες και τους αιτητές πολιτικού ασύλου.

Στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Αμμοχώστου κ. Χρίστος Σενέκης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι ο κυπριακός λαός έχει βιώσει την προσφυγιά, λόγω της τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής που υφίσταται η Κύπρος από το 1974 και εντεύθεν, και γι’ αυτό έχει ιδιαίτερες ευαισθησίες στα συγκεκριμένα ζητήματα. Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία μέχρι σήμερα έχει ήδη συλλεχθεί και αποσταλεί το μεγαλύτερο πακέτο βοήθειας στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επί της ουσίας της συζήτησης, ο κ. Σενέκης επεσήμανε ότι πέραν του 80% των παράτυπων μεταναστών, που φτάνουν στις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές, εισέρχεται από τη γραμμή καταπαύσεως του πυρός. Πρόκειται για ανθρώπους που διοχετεύονται δόλια από την Τουρκία, με σκοπό την αποσταθεροποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ. Σενέκης θεμελίωσε τον ως άνω ισχυρισμό, αναφερόμενος σε αριθμούς, λέγοντας ότι το 2021 έλαβαν χώρα 14,000 απορρίψεις αιτήσεων πολιτικού ασύλου, οι οποίες αφορούσαν κυρίως ανθρώπους που έφτασαν στις ελεύθερες περιοχές δια μέσου της γραμμής καταπαύσεως του πυρός από ασφαλείς χώρες προέλευσης.

8 Απριλίου 2022

ροή ειδήσεων