Χρέος της κυβέρνησης να λαμβάνει μέτρα στα πλαίσια της νομιμότητας
Ανακοινώσεις |

Η λήψη δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων όπως αυτή που ζούμε σήμερα με την πανδημία Covid-19 είναι απαραίτητη, πλην όμως πρέπει  να εντάσσεται στα πλαίσια της νομιμότητας και να μην στερείται σοβαρότητας.

Η κυβέρνηση οφείλει να γνωρίζει και να σέβεται τα όρια που προσδιορίζει το Σύνταγμα. Η διαδικασία που ανακοινώθηκε ως προς τους τρόπους ελέγχου των συγκεντρώσεων στα σπίτια από τους αστυνομικούς της γειτονιάς, χαρακτηρίζεται από προχειρότητα, εγκυμονεί κινδύνους και  εγείρει σοβαρά ερωτήματα ως προς την καταπάτηση συνταγματικών δικαιωμάτων των πολιτών, που προφανώς δεν έχουν ληφθεί υπόψη.  

Το Δημοκρατικό Κόμμα συνιστά προσοχή στις δημόσιες τοποθετήσεις μελών της κυβέρνησης, που πάντοτε και ειδικότερα σε μία κρίση όπως αυτή που ζούμε,  οφείλουν να επιδεικνύουν πολλαπλή προσοχή και ύψιστη υπευθυνότητα.  

Είναι αδιανόητο ο πρόεδρος του Κυβερνώντος κόμματος, να παραβιάζει αυτά τα περιοριστικά μέτρα και να επισκέπτεται νοσοκομείο, ενώ από την άλλη Υπουργός της Κυβέρνησης να ανακοινώνει αντισυνταγματικά μέτρα για έλεγχο των πολιτών στα σπίτια τους. Και να προσθέτει ότι το εάν είναι νόμιμα αυτά τα μέτρα θα διαφανεί στην πορεία!

Ουδείς είναι υπεράνω του νόμου και του Συντάγματος. Ούτε οι Αρχηγοί Κομμάτων, ούτε οι Υπουργοί ούτε βεβαίως η κυβέρνηση που εκπροσωπούν.

Γραφείο Τύπου

31 Μαρτίου 2020

ροή ειδήσεων