ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ
24 Δεκ 2019 Ανακοινώσεις

Ας χαρούμε άπλετα και ειλικρινά με το άκουσμα της Γέννησης του Χριστού

Η αισιοδοξία και η πίστη για επί γης ειρήνη, που εξαπλώθηκαν σε όλη την ανθρωπότητα σαν ζωοδόχο φως, με τη Γέννηση του Χριστού, ας είναι για όλους μας πηγή δύναμης και υπομονής, για να αντιμετωπίσουμε, σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο, τις επιθέσεις του Κακού και τα βάσανα της ζωής.

Ας χαρούμε άπλετα και ειλικρινά, με το άκουσμα της Γέννησης του Κυρίου, γιατί από την ταπεινή φάτνη ξεκίνησε η επίγεια πορεία του Θεανθρώπου, στη διάρκεια της οποίας ο Ιησούς, μας εφοδίασε με τα διδάγματα Του.

Με αυτά τα διδάγματα, με πρώτο την Αγάπη για τον συνάνθρωπο, πορευόμαστε πέραν των δύο χιλιάδων ετών.

Και παρά τη διάβρωση του ανθρώπου, παρά τη φαινομενική κυριαρχία της σποράς του Κακού, το Φως των Χριστουγέννων πάντα θα νικά το σκότος.

Ο Ελληνισμός της Κύπρου έχει ένα λόγο περισσότερο να αναζητεί το χριστουγεννιάτικο φως της ελπίδας, γιατί πέραν από τους δαίμονες της καθημερινότητας μας ο καθένας, ως σύνολο έχουμε να αντιμετωπίσουμε την τουρκική απειλή για τον αφανισμό της πατρίδας μας.

Γιορτάζουμε την Γέννηση του Χριστού, για τεσσαρακοστή πέμπτη χρονιά, υπό το καθεστώς ημικατοχής, με τις σκλαβωμένες εκκλησίες μας να είναι βουβές και θλιμμένες, με τις συνέπειες της καταστροφής του 1974 να υφίστανται έντονα και με την απειλή για τουρκοποίηση της Κύπρου να επικρέμεται ως δαμόκλειος σπάθη.

Οφείλουμε να αντλήσουμε δύναμη και κουράγιο, για να συνεχίσουμε τον αγώνα για δικαίωση, για να παραδώσουμε στις επόμενες γενεές μια πατρίδα ασφαλή, ευημερούσα και ελεύθερη απ’ άκρη σ’ άκρη, όπου ελεύθεροι θα μπορούμε να υμνούμε τη Γέννηση του Χριστού.

Χρόνια Πολλά σε όλους.

Γραφείο Τύπου

24 Δεκεμβρίου 2019

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media