Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα του Δημοκρατικού Κόμματος
Ανακοινώσεις |

Με τις πληγές της ανοιχτές γιορτάζει και φέτος η Κύπρος τα Χριστούγεννα.

Με πάνοπλους Αττίλες, με Πιλάτους και Φαρισσαίους, με την διαπλοκή και την διαφθορά, με την πανδημία και την κλιματική κρίση.

Και με την μισή μας πατρίδα κατεχόμενη.

Ανησυχία, ανέχεια, πόνος και φόβος απλώνεται αυτό τον καιρό στη ζωή μας.

Μέσα σ’ αυτή τη θολή αναταραχή, η γιορτή των Χριστουγέννων έρχεται σαν ολόφωτη δέσμη παρηγοριάς να προσφέρει το θεραπευτικό της αντίδοτο στον ιό της ανασφάλειας.

Έρχεται να ζωντανέψει το νου και τη συνείδηση με το λησμονημένο «μεθ’ ημών ο Θεός».

«Μεθ’ ημών ο Θεός» και το συγκλονιστικό νέο που διακηρύσσει η γιορτή των Χριστουγέννων, είναι ότι ο Θεός δεν είναι μόνο παρών στον κόσμο μας, αλλά ότι ο Υιός και Λόγος του Θεού σαρκώθηκε, προσέλαβε την ανθρώπινη φύση και έκτοτε συμμετέχει στην ιστορία του κόσμου, αλλά και του χώρου του δικού μας.

Ο λαός μας, «ο πορευόμενος εν σκότει» στρέφει ακόμα μια φορά τα μάτια του στο φτωχότερο και ενδοξότερο θρόνο του σύμπαντος, στην ταπεινή φάτνη. Και βλέπει εκεί φως μέγα.

Είναι παρών ο Θεός, για να μας χαρίζει δύναμη, για να μη λυγίζουμε από τις θλίψεις, από τις αδικίες, την κατοχή της μισής μας πατρίδας και από τα εμπόδια που ορθώνονται στο δρόμο μας προς την ελευθερία.

Το Δημοκρατικό Κόμμα εύχεται τα φετινά Χριστούγεννα να γίνουν η απαρχή μεταστροφής του κόσμου, της κοινωνίας μας, του καθενός προσωπικά. Για την πατρίδα μας ιδιαίτερα, να γίνει η ευλογία της φάτνης, αρχή αφύπνισης, διεκδίκησης και πίστης στην τελική δικαίωση.

Ας υψωθούμε πάνω από την πραγματικότητα και ας δημιουργήσουμε όραμα για το μέλλον μας στη γη που μας γέννησε και ας εμπεδώσουμε μέσα μας την πεποίθηση πως η ζωή καταξιώνεται με πίστη, όραμα και αρετή και η ελευθερία δεν χαρίζεται, αλλά κερδίζεται με αγώνα και θυσία.

Ας μάθουμε να αντιμετωπίζουμε τη ζωή μας με θάρρος και εμπιστοσύνη στην παρουσία του Θεού.

Καθ’ ότι, «μεθ’ ημών ο Θεός»!

Χρόνια Πολλά.

Καλά Χριστούγεννα.

Ευλογημένος ο Καινούργιος Χρόνος.

Γραφείο Τύπου

23 Δεκεμβρίου 2021

ροή ειδήσεων