Το Δημοκρατικό Κόμμα ζητά συμπληρωματικό προϋπολογισμό για την ουσιαστική και αποτελεσματική στήριξη των αγροτών
Ανακοινώσεις |

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης την Κυριακή 10.05.2020, μελέτησε μεταξύ άλλων, τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για στήριξη του αγροτικού τομέα.

Κοινή διαπίστωση όλων των βουλευτών του κόμματος είναι το γεγονός ότι παρόλο που τα μέτρα τα οποία έχουν ανακοινωθεί κινούνται προς την ορθή κατεύθυνση, εντούτοις πόρρω απέχουν από το να καλύπτουν σε ικανοποιητικό βαθμό τις προσδοκίες του αγροτικού κόσμου που βλέπουν τα εισοδήματα τους να εξανεμίζονται λόγω των επιπτώσεων από την πανδημία του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα θεωρούμε ότι το ποσό που έχει ήδη αποφασισθεί να διατεθεί για στήριξη του αγροτικού τομέα είναι ανεπαρκές και γι’ αυτό ζητούμε όπως η εκτελεστική εξουσία προωθήσει άμεσα στην Βουλή των Αντιπροσώπων συμπληρωματικό προϋπολογισμό για ουσιαστική και αποτελεσματική στήριξη των αγροτών μας.

Καλούμε επίσης το Υπουργείο Γεωργίας όπως προχωρήσει άμεσα στη διαφοροποίηση των κριτηρίων και διόρθωση των στρεβλώσεων που παρατηρούνται στο ήδη εξαγγελθέν σχέδιο Πράσινου Τρυγητού για να εξυπηρετήσει τον στόχο του, δηλαδή την απόσυρση ικανοποιητικών ποσοτήτων σταφυλιών ώστε να καταστεί δυνατή η απορρόφηση της φετινής παραγωγής σε αμειπτικές τιμές.

Εκφράζουμε την απογοήτευση μας για το γεγονός ότι το μέτρο του Πράσινου Τρυγητού εξαγγέλθηκε από το Υπουργείο Γεωργίας χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε διαβούλευση με τις Αγροτικές Οργανώσεις και την Επιτροπή Γεωργίας της Βουλής.

Καταθέτουμε την ετοιμότητα μας για άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας για περαιτέρω επεξήγηση των παρατηρήσεων και εισηγήσεων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Δημοκρατικού Κόμματος.

Γραφείο Τύπου – 11 Μαΐου 2020

ροή ειδήσεων