Διεκδικούμε για την Κύπρο
στην Ευρώπη

ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΕΜΒΑΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
15 Ιούν 2016 Ανακοινώσεις

Η χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό για το θέμα της υγείας, ανέδειξε ότι οι ανάγκες είναι μεγάλες και η διαχείριση πολλών εξ αυτών, εάν όχι, όλων είναι εξαιρετικά επειγούσης φύσεως.

Ελπίζουμε ότι η απόφαση που λήφθηκε χθες στο Προεδρικό, να αντιμετωπίσει, έστω και μερικώς, αυτό που το Δημοκρατικό Κόμμα είχε θέσει ως προτεραιότητα, δηλαδή την άμεση επίλυση των προβλημάτων των δημοσίων νοσηλευτηρίων που προκαλούν αφάνταστη ταλαιπωρία στους πολίτες και ιδιαίτερα στις πιο ευάλωτες ομάδες της κοινωνίας μας.

Για το Δημοκρατικό Κόμμα, δεν αρκούν οι εμβαλωματικές λύσεις.

Ζητούμε, όπως:

  • Επικαιροποιηθούν άμεσα τα προσχέδια των νομοσχεδίων που αφορούν στην αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων και του Γενικού Εθνικού Σχεδίου Υγείας με τη συμμετοχή και συμβολή των πολιτικών κομμάτων και όλων των σχετικών εταίρων.
  • Ξεκινήσει άμεσα η αναδιοργάνωση των δημοσίων νοσηλευτηρίων με βάση τις πρόνοιες για την αυτονόμηση τους.
  • Καθοριστεί συγκεκριμένος οδοχάρτης όλων των ενεργειών και σταδίων που στοχεύουν στην εφαρμογή του Γενικού Εθνικού Σχεδίου Υγείας συμπεριλαμβανομένης της αναδιοργάνωσης της εξωνοσοκομειακής και πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Ο τομέας της υγείας σχετίζεται άμεσα με το βιοτικό επίπεδο του λαού και η διαχείριση του αντικατοπτρίζει το επίπεδο της κοινωνικής πολιτικής και της ευαισθησίας ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους.

 

Γραφείο Τύπου

15 Ιουνίου 2016

© 2019 Democratic Party, Cyprus. All Rights Reserved
Created by Sorvus Media