Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από το επίπεδο διαφάνειας. Όλοι να γίνουν πιο αυστηροί κι επιτέλους να υπάρξει λογοδοσία.
Στήλη Προέδρου |

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ,

ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΣ του Κυπριακού Φόρουμ Ακεραιότητας, Μάριο Σκανδάλη και αντιπροσωπεία του οργανισμού. Αμέσως μετά προέβη σε δηλώσεις για τη διαφθορά με αναφορές στην έκθεση Moneyval, την προειδοποιητική επιστολή της Κομισιόν και για το τζετ του Σαουδάραβα.

«Μπορούμε να βοηθήσουμε ώστε η χώρα μας, ν’ αντιμετωπίσει την αρνητική και δυσάρεστη εικόνα που εκπέμπει στο εξωτερικό. Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις χθες είχε κυκλοφορήσει η τελευταία έκθεση της Moneyval του Συμβουλίου της Ευρώπης αλλά και η προειδοποιητική επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  η οποία διαπιστώνει ότι η Κύπρος δεν έχει συμμορφωθεί με την 5η οδηγία για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων».

«Και όλα αυτά λαμβάνουν χώρα όταν βλέπουμε τις εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή να διαπιστώνουν σημαντικά ατοπήματα και παρατυπίες από πλευράς της κυβέρνησης και του Προεδρικού, για χρήσεις ιδιωτικών τζετ και παραχώρηση υπηκοοτήτων σε επενδυτές που δεν το δικαιούνταν. Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι από το επίπεδο διαφάνειας της πολιτικής ζωής στον τόπο μας. Πρέπει να γίνουν όλοι πιο αυστηροί και πρέπει επιτέλους να υπάρξει λογοδοσία. Οι δηλώσεις που μας λένε ότι η χρήση ιδιωτικών τζετ στις Σεϋχέλλες ήταν περίπου καλό πράγμα, επειδή κατάφερε να εξοικονομήσει χρήματα από το δημόσιο από τις χαριστικές παραχωρήσεις των ιδιωτικών τζετ, μόνο προκαλούν το δημόσιο αίσθημα».

Γραφείο Τύπου – 13 Φεβρουαρίου 2020

ροή ειδήσεων